Horko provázelo také nedělní akademii

Slaný – 28. července
Po vyčerpávajícím sobotním plochodrážním odpoledni, kdy teplota byla na hranici únosnosti, se nedělní ráno proměnilo v další horký den. Ale to nic nebránilo, aby se okolo deváté hodiny ve slánském depu začali scházet  účastníci osmého pokračování tréninkového kempu vedeného Jiřím Štanclem.

 

Sobotní PRO-TEC Speedway Mini Cup přivedl do Slaného úctyhodný počet patnácti adeptů sportu levých zatáček, Severočeši z SC Chabařovice Filip Šifalda a Milan Dobiáš ve Slaném přenocovali, Pražané z AK Markéty Pavel Kuchař s Michalem Bašteckým si cestu o víkendu ještě jednou zopakovali, to samé učinil Adam Nejezchleba reprezentující SC Chabařovice.

Domácí AK Slaný zastupovala pouze dvojice František Klier s Vojtěchem Zamazalem a poprvé se na kempu objevila Tereza Nádradská z PK Plzeň která si slánský malý ovál vyzkoušela při čtvrtečním tréninku, ale sobotní  Mini Cup vynechala.
Milan Dobiáš s Filipem Šifaldou osedlali stroje kubatury 250 ccm a pilně tak pokračovali v nastoupené cestě v této třídě.

Nejmladší a nejmenší účastník Adam Nejezchleba tentokrát k sobě neměl věkově srovnatelného soupeře a tak si na dráze musel vystačit sám. Trojice Pavel Kuchař, Michal Baštecký s Františkem Klierem své stroje třídy 125 ccm zatížili na plné obrátky a sami si na dráze vůbec nic nedarovali. Tereza Nádraská s Vojtěchem Zamazalem přeci jen ještě nějakou porci tréninků budou potřebovat, aby jejich styl jízdy byl srovnatelný s ostatními účastníky.

Jiří Štancl s Miroslavem Rosůlkem měli k dispozici ještě jednoho zájemce o tento sport, z Mariánských Lázní přijel Martin Šiška, který zde již byl minule si tuto akci omrknout a teď si dodal odvahy vyzkoušet jízdu na malé dráze. Jaroslav Šůs ze Shupy měl pro něj připravený
jeden ze dvou speciálů produkce této společnosti.

Zda se bude jednat o trvalý zájem nebo to byl jen pouhý test, než v západočeských lázních vznikne další malý ovál, který Martin Šiška podle svých slov uvnitř dlouhé dráhy vyznačil? A tento fakt umocnila přítomnost Miroslava Musila v sobotu ve Slaném, který si malou dráhu přeměřoval. Pamětníci plochodrážního sportu si jistě dobře pamatují, že vně dlouhé ploché dráhy v Mariánských Lázních byl klasický ovál, kde své ligové závody jezdil tým KV Svazarmu Karlovy Vary.

Do Slaného v neděli opět zavítal bývalý slánský extraligový jezdec Daniel Boháč a s sebou přivezl i svého vnuka Mikuláše Holana, který měl sebou malý motokrosový stroj, s nímž se již na podzim proháněl po velkém oválu. Avšak aby se malý Mikuláš mohl ve Slaném předvést, zabránila nepozornost jeho dědy, který zapomněl přibalit motokrosovou obuv. V teniskách se tento sport provozovat nedá, tak snad příště to vyjde. A následující další termín není zase tak daleko, neboť další díl, a to již devátý, je na programu již v sobotu 3. září.