Akademie Jiřího Štancla nemá žádné prázdniny

Slaný – 23. července
Léto je v plném proudu, horké počasí láká vyjet někam k vodě se osvěžit nebo si udělat rodinný výlet za poznáním historických, ale i současných krás našeho území. To vše ale bylo tabu pro účastníky šestého dílu plochodrážní akademie Jiřího Štancla. Dali si dostaveníčko včera dopoledne na plochodrážním stadionu ve Slaném, aby vstřebávali potřebné plochodrážní návyky.

 

Realizační tým Štancl Speedway Academy: zleva Václav Buřič, Antonín Vilde, Jiří Štancl, Jaroslav Šůs a Miroslav Rosůlek
Realizační tým Štancl Speedway Academy: zleva Václav Buřič, Antonín Vilde, Jiří Štancl, Jaroslav Šůs a Miroslav Rosůlek

Od půl deváté Václav Buřič připravoval pro frekventanty malý ovál, aby nedošlo k časovému skluzu a vše bylo náležitě uchystáno. Jiří Štancl měl již k ruce svého parťáka Miroslava Rosůlka a oba
trenéři se tak na plno mohli věnovat svým úkolům. Navíc byli pod drobnohledem bývalého československého reprezentanta a zároveň slánského jezdce Zdeňka Majstra, jemuž pod rukama prošla celá řada místních začínajících plošinářů, z nichž největší talent prokázal velký bojovník Roman Matoušek.

Tadeáš Douša krotí stopětadvacítku Shupa
Tadeáš Douša krotí stopětadvacítku Shupa

Ve Slaném své stroje na protilehlé rovince, která je vždy  při těchto kempech dočasným depem, aby vše bylo u ruky, vyložili Milan Dobiáš a Adam Nejezchleba z SC Chabařovice, Pražané z Markéty
Petr Kuchař, Michal Baštecký a Petr Chlupáč, AK Divišov zastupoval Jan Hlačina a domácí AK Slaný tentokrát František Klier s Vojtěchem Zamazalem.

Mistr přednáší
Mistr přednáší

Nechyběl samozřejmě zástupce Shupy Jaroslav Šůs, který jako vždy měl připravené dva motocykly. A jeden z nich byl speciálně přichystaný pro Tadeáše Doušu, který minulý týden absolvoval premiéru na plochodrážním stroji a nechyběl ani včera a svoji tréninkovou porci předvedl  pod dohledem otce a malé skupinky svých příznivců.

František Klier jede před Pavlem Kuchařem a Michalem Baštecký
František Klier jede před Pavlem Kuchařem a Michalem Baštecký

V horkém sobotním dopoledni Milan Dobiáš opět výhradně sedlal motocykl kubatury 250 ccm, Petr Chlupáč pro změnu předváděl, že pětistovka není jen na klasickou dráhu, ale s přehledem se dá
ovládat na malé slánské dráze. Bojovně laděný Pavel Kuchař, stále se lepšící Michal Baštecký s domácím Františkem Klierem si  to rozdávali při vzájemných soubojích. Smůla potkala slánského Vojtěcha Zamazala, jenž se vinou závady na svém stroji musel předčasně rozloučit s včerejší akademií. A aby byl výčet kompletní, malý Adam Nejezchleba po jedné absenci byl ve svém živlu a plný energie.

Matěj Hlačina krotí minibike
Matěj Hlačina krotí minibike

Jan Hlačina starší ve své dodávce pro svého syna kromě motocyklu 125 ccm měl připravený speciál kubatury 250 ccm, který si samozřejmě vyzkoušel jeho potomek, ale zdatně si s ním na dráze poradil rovněž Pavel Kuchař a nutno říci, že mu to šlo náramně. U Hlačinů je plochá dráha sportem číslo jedna, neboť  zde byla přítomná celá rodina a druhý syn pětiletý Matěj na malém minibiku pod bedlivým dohledem  maminky kroužil jedno kolo za druhým po velké dráze.

Jan Hlačina v sedle dvěstěpadesátky
Jan Hlačina v sedle dvěstěpadesátky

Jiří Štancl společně s Miroslavem Rosůlkem ukončili včerejší akci podle plánu ve třináct hodin. Mladí jezdci se mohou těšit na další tréninkový kemp, který se uskuteční v sobotu 30. července. Sraz je stanoven jako  obvykle na devátou hodinu ranní.

2

Foto: Václav Buřič