Václav Milík už má divokou kartu

Bernardov – 18. května
Včera se mohl jen dívat, kterak v pardubické vestě s pětkou na zádech v pražské extralize místo něho bojuje Krystian Pieszczek, s nímž předloni na plzeňských Borech dosáhl svůj poslední titul juniorské věkové kategorie. Na ruce měl barevné náplasti a magazínu speedwayA-Z se svěřoval, že svůj návrat na ovály nechce lámat přes koleno. Hovořil o časovém období až dvou týdnů, což by korespondovalo s termínem race-off v Goričanu, kde mu FIM dnes po obědě potvrdila divokou kartu.

 

I když nemohl startovat v kvalifikačním kole vinou zranění, dostává Václav Milík šanci v race-off díky divoké kartě
I když nemohl startovat v kvalifikačním kole vinou zranění, dostává Václav Milík šanci v race-off díky divoké kartě

„Zatím se do toho nehrnu,“ reagoval Václav Milík během včerejšího závodu v Praze na dotaz, kdy se vrátí k závodění. „Záprstní kůstku mám zlomenou, šlo by s tím jezdit přes bolest. Zatím to nechávám, nechci se hrnout zpátky, chci si bejt‘ jistej‘ na sto procent. Nechal bych tomu deset, čtrnáct dnů odpočinout, než aby mi to vypadávalo z ruky.“

Úspěchem české diplomacie se stalo, že druhou divokou kartu po domácím Juricovi Pavlicovi v race-off v Goričanu. poslední květnovou sobotu bude mít právě Václav Milík. Pardubický závodník pojede se startovním číslem čtrnáct.

V boji o postup do challenge utká s Kennethem Bjerrem, Krzysztofem Buczkowskim, Peterem Ljungem, Kimem Nilssonem, Andrzejem Lebeděvsem. Krzysztofem Kasprzakem, Hansem N. Andersenem, Piotrem Pawlickim, Joszefem Tabakou, Timo Lahtim, Juricou Pavlicem, Kai Huckenbeckem, Andrejem Karpovem, Martinem Vaculíkem a Samem Mastersem. Náhradníky jsou Anders Thomsen a Daniel King.

Václav Milík plánoval svůj comeback do necelých dvou týdnů
Václav Milík plánoval svůj comeback do necelých dvou týdnů

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Mirek Horáček