Filip Šitera poprvé nemával z nejvyššího stupně

Renmark – 25. listopadu
Teprve v pátém závodě australského turné, Riverland International konaný v Renmarku, poznal Filip Šitera porážku. Plzeňský junior však skončil druhý za vítězným Tomem Hedleyem. Do finálové jízdy se dnes prosadil také Adam Vandírek, jenž obsadil čtvrté místo. Magazín speedwayA-Z vám přináší od protinožců žhavé informace.

Závodu se účastnilo deset závodníků. Všechny jízdy se konaly se čtyřmi jezdci na startu, které čekala vždy jen tři kola. Po čtyřech sériích postoupilo nejlepších osm do dvojice semifinálových rozjížděk, z nichž vzešla čtveřice finalistů.

Filip Šitera inkasoval v základní části jedenáct bodů (3 2 3 3), Adam Vandírek šest (2 2 2 0). Oba se dostali do stejného semifinále. Dominoval mu Filip Šitera, který protnul metu jako vítěz právě před svým krajanem. Ve finále mu ovšem vypálil rybník místní Tom Hedley.

„Dráha se třikrát změnila,“ vylíčil Filip Šitera magazínu speedwayA-Z podmínky, které dnešní klání provázely. „Nejdřív ji udělali tvrdou a pak grejdrem hlubokou. Pak jely sajdkáry a po nich se objevil zase ten grejdr. Všechno strhnul pryč, takže to zas byl beton.“

Před svým návratem domů by dvojice českých závodníků měla absolvovat ještě tři závody. Každý z nich se koná v sobotu. Tu příští je na programu Jack Young Cup v Gillman Adelaide, poté Memoriál Ashley Jonese v Broadfordu a nakonec Boothy’s Big Day Out v Gold Coast.