Zeptejte se: Radka Smolíka

Pardubice – 3. února
Jeho jméno už dávno zdomácnělo v programech plochodrážních závodů nejen u nás, ale i za hranicemi. Nicméně loni na podzim si jej fandové do svých záznamů psali s největší pravděpodobností naposledy. Vedle Roberta Krále je totiž dalším zkušeným českým seniorem, který se rozhodl ukončit svou aktivní jezdeckou činnost. Pardubický plochodrážník Radek Smolík poskytne magazínu speedwayA-Z exkluzivní rozhovor. A rovněž tentokrát do něho mohou svými otázkami přispět také naši čtenáři.

„Je to pravda,“ odpověděl Radek Smolík na otázku magazínu speedwayA-Z nakolik mají zvěsti o konci jeho kariéry reálný základ. „Už nebylo tolik závodů. A po finanční stránce je to finančně hodně náročný. Už to prostě nešlo.“ Není však těžké po jedenácti sezónách specifického života pověsit závodnickou kombinézu na hřebík? „Plochá dráha mi asi chybět bude,“ připustil Radek Smolík. „Uvidím. Samozřejmě budu chodit na stadión, a kdyby něco jednu motorku ještě mám…“

Otázky na Radka Smolíka je počínaje touto chvílí možné vkládat formou komentáře k tomuto článku. Rozhovor je naplánován na sobotu 12. února a uzávěrka čtenářských dotazů bude o den dříve – v pátek 11. února ve 12:00.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)