V Lublani jedou všichni čtyři Češi

Praha – 16. června 10:00
Bohumil Brhel se před malou chvilkou dozvěděl pozitivní zprávu. V semifinále evropského šampionátu v Lublani nebude v neděli plnit nevděčnou úlohu náhradníka, nýbrž oblékne vestu se startovním číslem sedm. „To jsi jdu umejt kombinézu,“ smál se, když mu Petr Moravec, šéf VV SPD, telefonicky sdělil, že mu ve slovinské metropoli půjde o víc než jen o opalování.

Důvod, proč se mnohonásobný český šampión a historicky první mistr Evropy jednotlivců posunul z místa druhého náhradníka jsou skutečně neuvěřitelné. Lotyš Grigorij Laguta se omluvil ze své účasti, přičemž jako oficiální důvod udává problémy se ziskem slovinských víz. Přitom jak Lotyšsko, tak Slovinsko jsou členy Evropské unie!

A protože do Lublaně nepřijede ani Němec Bathias Bartz, jenž měl plnit úlohu prvního náhradníka, přišla řada na Bohumila Brhela. Jedinou naší dosavadní ztrátou v letošním evropském šampionátu je tak pouze Tomáš Suchánek, nešastně vyřazený v ukrajinském Lvově.

Přitom i on mohl do Lublaně přijet. UEM se totiž dostala do patové situace ohledně rezervistů a pardubický závodník byl také na řadě. Nicméně vzhledem k jeho působení na Britských ostrovech se proti tomu postavila logistická stránka věci.

Změny ve startovní listině nedělního semifinále ME jednotlivců v Lublani:

7 Bohumil Brhel, CZ
17 Denis Gisatulin, RUS
18 Maksim Bogdanovs, RUS

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D MarkII)