Lov na Mšeno bude mít své třetí pokračování dnes

Praha – 14. června
Filip Šitera a Věroslav Kollert spojení mšenskou vestou nenašli v dosavadním průběhu šampionátu juniorských družstev ani jednou přemožitele. Další příležitost získat jejich skalp se soupeřům nabízí dnes na pražské Markétě, kde od 18:00 (trénink 17:30) pokračuje mistrovství svým třetím kolem. Už tradičně jej doprovodí stopětadvacítky, kterých by se mělo sejít minimálně pět, aby jejich klání mělo mistrovský rámec. Podnik slabší kubatury nebude mít žádný speciální začátek, protože se uskuteční mezi jízdami půllitrů.

Oba Mšeňáci nastupují v roli největších favoritů také dnes. Ze sestav totiž vyplývá, že k žádnému výraznějšímu posunu v otázce rozložení sil nedojde. Po skalpu Filipa Šitery a Věroslava Kollerta budou především prahnout Pražané z prvního páru domácí Markéty. Ti sice těží z vyrovnaného tria Antonín Galliani, Matěj Kůs a Adam Vandírek, ovšem ani jim se mšenské vítězné plány nepodařilo zkřížit.

Už tradičně bude bitva o další pořadí s bonusem nejnižšího stupínku na pódiu otevřenou záležitostí. A tom tím spíše, že žádné ze zbývajících družstev se nemůže pochlubit neprůstřelnou sestavou.

Pardubice budou postrádat Hynka Štichauera, který musí ještě napsat několik školních písemek, aby se ve čtvrtek mohl vypravit do Kumly na světový šampionát juniorských družstev. Březolupy přijedou s Martinem Málkem, ale bez Martina Gavendy. Slaný posílí Martin Vaculík a Plzni by už měl pomoci Michael Hádek. Prosadit se bude chtít i domácí dvojka.

Stopětadvacítkám zatím vévodí slánský Roman Čejka. V Plzni, kdy se mistrovské body udělovaly poprvé, však poznal nového soupeře. Je jím Eduard Krčmář, jemuž sice ještě neoschla licence, nicméně už se pustil do boje o titul.

Jak dnes zřejmě nastoupí:

Markéta Praha 2 Patrik Doubek, Jakub Fabian
Plzeň Michael Hádek, Tomáš Hanzlík
Slaný Martin Vaculík, Petr Babička, Michal Dudek
Březolupy Martin Málek, Richard Frištenský
Pardubice Luboš Velinský, Pavel Fuksa
Mšeno Filip Šitera, Věroslav Kollert
Praha 1 Antonín Galliani, Matěj Kůs, Adam Vandírek

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Mšeno 60 14
2. Praha 1 47 12
3. Slaný 31 8
4. Pardubice 33 7
5. Praha 2 33 7
6. Březolupy 17 4
7. Plzeň 15 2

M ČR 125 ccm:
žádná oficiální nominační listina nebyla vydána – předpokládá se stejná účast jako v Plzni, startovní čísla budou přidělena dle aktuálního pořadí v MR.
Závod nebude mít speciální začátek a jeho rozjížďky proběhnou mezi jízdami pětistovek.

Stav mistrovství republiky kubatury 125 ccm:

  PLZ TOT
  8.6.  
1. Roman Čejka, Slaný 25 25
2. Eduard Krčmář, Slaný 22 22
3. Tomáš Habada, Slaný 20 20
4. Jakub Fencl, Markéta Praha 18 18
5. Jaroslav Hladký, Markéta Praha 16 16

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)