Michael Hádek se těší na závody ve dvojici se svou sestrou

Chotíkov – 3. července
Když je divišovský klub dal poprvé spolu dohromady, pamětníkům se vynořily vzpomínky na rok 1974, kdy jejich dědečkové reprezentovali Československo ve světovém finále dvojic v britském Belle Vue. O třiatřicet let později jejich vnuci překvapili čtvrtým místem v republikovém šampionátu. Najezdili toho spolu tolik, až se začali oslovovat jako sestry. V pondělí spolu nastoupí ve Slaném a Michael Hádek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že se na společný tým s Janem Holubem těší.

 

Michael Hádek byl po svém extraligovém pádu v Praze v pohodě
Michael Hádek byl po svém extraligovém pádu v Praze v pohodě

Divišovskou bramborovou medaili zopakovali hned napřesrok v Březolupech. Oba již byli o rok starší, takže zatímco v sezóně 2007 z ní byli nadšení, o rok později protahovali obličeje. Liberec 2009 jim nevyšel, a co čert nechtěl, napřesrok byli v Divišově opět čtvrtí.

„Čoveče, ani nevím kolikrát, dvakrát?“ přemítá Michael Hádek nad otázkou, kolikrát s Janem Holubem skončili těsně pod stupni vítězů, aby si nakonec vzpomněl. „Třikrát‘ Vím, že prvně bylo v Divišově, pak Březolupy a pak zase v Divišově.“

V sezóně 2011 však ani jeden v šampionátu dvojic nestartoval, jelikož termín březolupského závodu kolidoval se světovým finále juniorských družstev v dalekém ruském Balakovu. Milan Špinka je tam povolal oba dva. Poté neprožíval Michael Hádek zrovna povedené období a vše skončilo koncem kariéry. Letos se na ovály vrátil a po zranění Filipa Šitery při libereckém přeboru nastoupí po boku Jana Holuba za Mšeno.

Michael Hádek a Jan Holub poprvé zasáhli do mistrovství republiky dvojic v Divišově v červenci 2007
Michael Hádek a Jan Holub poprvé zasáhli do mistrovství republiky dvojic v Divišově v červenci 2007

„To víš, že se na to těším,“ říká Michael Hádek. „Se ségrou Holubínem si ve dvojici rozumím, známe se od začátku. Můžeme zase asi překvapit, vypadá to, že máme i lehčí skupinu, tak snad všechno klapne aspoň na to semifinále.“

Kromě mistrovství republiky dvojic jezdili Michael Hádek a Jan Holub spolu v páru i v šampionátu juniorských družstev. Období let 2007 a 2011 rámuje jejich působení bronz z roku 2008 a čtyři zlata, i když na tom prvním měl lví podíl Filip Šitera.

Michael Hádek dostal pozvánku na sobotní Memoriál Antonína Vildeho. V cestě do Slaného mu však zabránily pracovní povinnosti, nikoliv následky kolize s Patrikem Mikel v závěru pražské extraligy.

„Joo, úplně,“ reaguje Michael Hádek na otázku, zda je zdravotně fit. „Nic mi nebylo, jen trochu voklepanej‘ jsem byl, ale to budu ještě hodněkrát. I když vlastně, mockrát už nebudu, jestli vohnu ještě tu poslední rámovinu, co mám doma, tak můžu akorát zase krásně přestat závodit. Jezdím ale už jen pro zábavu, protože jedině u tutoho dokážu vypnout a přijít na jiný myšlenky než normálně. Takže když se nám Slaný nepovede, nijak to nebudu řešit a prožívat.“

Společné působení Michaela Hádka a Jana Holuba v mistrovství republiky dvojic:

ročník: dějiště: tým: umístění:
29.7.2007 Divišov AK Divišov 4.
28.9.2008 Březolupy PK Plzeň 4.
8.8.2009 Liberec PK Plzeň 5. ve skupině
11.9.2010 Divišov PK Plzeň 4.
Michael Hádek a Jan Holub toho spolu dokázali hodně
Michael Hádek a Jan Holub toho spolu dokázali hodně

 

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)