Krzysztof Nowacki se ve Slaném vrací k závodění

Leszno – 3. července
Navzdory své polské národnosti je velikánským slánským patriotem, který Milanu Machovi pravidelně posílá e-maily s gratulacemi po každém jen trošku úspěšném závodě jeho týmu. Z pozice inventáře přeborových mítinků musel poněkud slevit, nicméně při pondělním mistrovství republiky dvojic se vrací. Krzysztof Nowacki staví vlastní tým, jemuž patří primát dvou cizinců v sestavě.

 

Krzysztof Nowacki spolu s Marcinem Kajzerem na nástupu v Pardubicích loni v říjnu
Krzysztof Nowacki spolu s Marcinem Kajzerem na nástupu v Pardubicích loni v říjnu

Vysvětlení je jednoduché. Od triumfu Przemyslawa Pawlickeho a Madse Korneliussena ve Mšeně v srpnu 2012 je v reglementech limitující pravidlo, že jeden muž dvoučlenné sestavy musí být držitelem licence AČR.

Krzysztof Nowacki je jejím držitel již od sezóny 2008. Druhým mužem jeho týmu je Marcin Kajzer, jenž na českých oválech působil již v juniorském věku. Loni v mistrovství republiky kalil vodu a slánský ovál si vyzkoušel při sobotním Memoriálu Antonína Vildeho. Na těžké dráze prohrál jen s Piotrem Dziatkowiakem a o postup do finále jen připravily jen výpadky jeho kolegy Lukasze Przedpelskeho.

„Už se moc těším, že budu moct v pondělí startovat ve Slaném,“ říká Krzysztof Nowacki- „Měl jsem trošku rodinné problémy, ale teď už je všechno vyřešené. A já se znovu můžu ukázat na plochodrážních oválech!“

V sobotu Marcin Kajzer při Memoriálu Antonína Vildeho prohrál jedinou jízdu
V sobotu Marcin Kajzer při Memoriálu Antonína Vildeho prohrál jedinou jízdu

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Mirek Horáček