Šance Kopřivnice jsou padesát na padesát

Kopřivnice – 24. dubna
Pondělní schůzka na magistrátu byla dalším krokem pro budoucnost ploché dráhy v Kopřivnici. Zastupitelům města byly předloženy oba návrhy na rekonstrukci Letního stadiónu, tedy s plochou dráhou a bez ní. Zároveň šlo o jednu z šancí, jak na svou stranu získat rozhodující body.

Jak magazínu speedwayA-Z řekl Lumír Morys, předseda PD Kopřivnice, názorové spektrum zastupitelů je asi tak padesát na padesát. Na schůzce padaly argumenty obou stran. Fotbalisté si stěžovali na absenci malého travnatého hřiště. Zazněly i hlasy, proč bourat etablovaná zařízení a stavět nová. Stejně tak, na co je městu atletická tartanová dráha, když v něm žádný atletický oddíl nefunguje.

Nejbližší jednání městského zastupitelstva je tento čtvrtek. Jak však informoval Lumír Morys, hlasování o rekonstrukci Letního stadiónu není na programu jednání. Vše by ovšem mělo být jasné při pořádání volného závodu 8. května. Kopřivnický šéf naznačil ještě jednu šanci na záchranu ploché dráhy. Projekdy na přestavbu mohou narazit na nedostatek financí.