Ligová filozofie ustupuje do pozadí

Praha – 8. června
Tři doposud uskutečněné podniky křížence přeboru jednotlivců s první ligou naznačily, že individuální mítink je dominantnější než týmová klasifikace. Podobné to bude zřejmě i zítra v Praze, kde soutěž pokračuje svým čtvrtým dílem, jemuž v původním kalendáři bylo vyčleněno místo šestého v pořadí. Na jednom personálním pólu stojí nabité sestavy Slaného, Pardubic a Prahy, na druhé straně za Žarnovicu a Mšeno nastoupí jen dvojice borců a za Březolupy dokonce vůbec nikdo.

 

Ondřej Smetana v přeborovém souboji s Tomášem Suchánkem
Ondřej Smetana v přeborovém souboji s Tomášem Suchánkem

Vysvětlení je jednoduché. Moravané se rozešli s Míšní, kde už červencový závod odpískali. Martin Málek laboruje s kolenem, Martin Gavenda si léčí následky boreliózy. Michaela Hádka, jenž byl promptně zapsán na březolupskou soupisku, nepustí do hlavního města pracovní vytížení.

Letos ještě nikdo nedokázal vyhrát dva přeborové podniky - Filip Šitera se radoval ve Mšeně
Letos ještě nikdo nedokázal vyhrát dva přeborové podniky – Filip Šitera se radoval ve Mšeně

Aby toho nebylo málo, Patrik Mikel včera na jadranském poháru v Žarnovici vyjel na ovál jen třikrát, přičemž ze své poslední jízdy se vrátil se zadřeným motorem.

Zítřejší závod se pojede dle klasického rozpisu pro šestnáct závodníků na dvacet rozjížděk. Ve startovní listině figuruje prozatím patnáct jmen. Startovní číslo šestnáct je prozatím volné a případný zájemce jej může obsadit kdykoliv do zahájení technické přejímky. Samozřejmě neobsadí-li jej do té doby někdo rychlejší.

 

Startovní listina:

1 Petr Babička, Slaný
2 Roman Čejka, Slaný
3 Michal Dudek, Slaný
4 Eduard Krčmář, Slaný
5 Filip Hájek, Praha
6 Zdeněk Holub, Praha
7 Ondřej Smetana, Praha
8 Jan Holub, Mšeno
9 Filip Šitera, Mšeno
10 Patrik Búri, Žarnovica
11 Michal Tomka, Žarnovica
12 Martin Mejtský, Pardubice
13 Josef Novák, Pardubice
14 Jaroslav Petrák, Pardubice
15 Tomáš Suchánek, Pardubice
16 prozatím neobsazeno
Zdeněk Holub (žlutá) - na snímku v souboji se svým jmenovcem Janem - se do soutěže vrací po pauze věnované marutitní zkoušce
Zdeněk Holub (žlutá) – na snímku v souboji se svým jmenovcem Janem – se do soutěže vrací po pauze věnované marutitní zkoušce

Foto: Mirek Horáček, Norbert Kalous a Tereza Nádraská