První finále má přece jen dvě změny v hlavní šestnáctce

Praha – 1. června
Zítra startuje nejstarší motoristický šampionát naší země svým prvním finálovým závodem na pražské Markétě a v hlavní části startovní listiny jsou oproti verzi vylosované na čtvrteční tiskové konferenci přece jen dvě změny.

 

První se týká samozřejmě Hynka Štichauera, který se v pátek vrátil do Čech s pochroumaným kotníkem, berlemi a vyhlídkami na šest neděl závodního klidu. Na startovním čísle jedna jej zastoupí Jaroslav Petrák.

Martin Málek nakonec vyřešil své dilema, že bude v Praze startovat, nicméně do akce se dostane i druhý kvalifikovaný náhradník Michael Hádek. Plzeňský závodník totiž zastoupí nemocného Martina Gavendu, který měl na svých zádech vozit desítku.

VV SPD dodatečně nominoval další dva náhradníky. Budou jimi Josef Novák a Patrik Mikel, kteří z pardubického semifinále původně nepostoupili.

Loni padlo rozhodnutí o mistru až v podruhé opakovaném rozjezdu - na snímku Josef Franc (bílá), Matěj Kůs (červená) a Václav Milík (modrá)
Loni padlo rozhodnutí o mistru až v podruhé opakovaném rozjezdu – na snímku Josef Franc (bílá), Matěj Kůs (červená) a Václav Milík (modrá)