Prvoligový přebor vyvrcholí Memoriálem Emila Sovy

Mšeno – 1. května
Že v první lize spojené s přeborem půjde především o individuální výsledky, se projevilo už v sobotu v Plzni. Další dva nadcházející závody o prodlouženém víkendu ve Mšeně a v Plzni tento trend prohlubují. Do týmové klasifikace se totiž počítají výsledky třech nejlepších individualit a tento počet v pátek dokážou naplnit jen Pardubice, Slaný, Praha a Mšeno jen díky jezdeckému comebacku.

 

Předloni vyhrál Martin Švestka veteránský kemp ve Svitavách
Předloni vyhrál Martin Švestka veteránský kemp ve Svitavách

Na ovály se totiž vrací Martin Švestka. Někdejší pražský plochodrážník se svezl na vlně jezdeckých návratů počátku aktuálního tisíciletí, avšak šlo o krátkou epizodu. Předloni jsme ho vídali na veteránských závodech a v pátek se se startovním číslem tři pustí znovu do opravdického závodění.

Startovní listina přihlášených závodníků čítá sedmnáct jmen. Ke slovu se tím pádem dostává rozpis na dvaadvacet rozjížděk, aby se každý ze startujících dostal na ovál čtyřikrát.

Tím však prvomájový program na mšenském stadiónu nekončí. Mítink vyvrcholí již šestnáctým ročníkem Memoriálu Emila Sovy, na nějž si činí monopol jeho multinásobný vítěz Filip Šitera. Jeho podoba a startovní listina bude určena přímo na místě.

Startovní listina:

1 Jan Holub, Mšeno
2 Filip Šitera, Mšeno
3 Martin Švestka, Mšeno
4 Michael Hádek, Plzeň
5 Adam Fencl, Slaný
6 Petr Babička, Slaný
7 Roman Čejka, Slaný
8 Michal Dudek, Slaný
9 Tomáš Suchánek, Pardubice
10 Josef Novák, Pardubice
11 Martin Mejtský, Pardubice
12 Martin Gavenda, Březolupy
13 Michal Škurla, Praha
14 Ondřej Smetana, Praha
15 Filip Hájek, Praha
16 Patrik Búri, Žarnovica
17 Michal Tomka, Žarnovica
Ani samotný Filip Šitera by možná nezpočítal, kolik Memoriáů Emila Sovy vyhrál - před devíti lety stojí na pódiu s Karlem Průšou, Hynkem Štichauerem a Martinem Gavendou
Ani samotný Filip Šitera by možná nezpočítal, kolik Memoriáů Emila Sovy vyhrál – před devíti lety stojí na pódiu s Karlem Průšou, Hynkem Štichauerem a Martinem Gavendou

Foto: Pavel Fišer a AMK Svitavy