Zeptejte se: Jakuba Hejrala

Semily – 3. března
Klidně by mohl tvrdit, že všechny cesty nevedou do Říma, ale na plochodrážní stadióny. Začal v dětství s motokrosem, aby nakonec stihnul poslední možný rok jako junior na ploché dráze. Svou druhou sezónu přerušil, aby se s kaskadérskou skupinou vydal na zahraniční turné vydělávat peníze na závodění. V sedle motokrosového stroje bavil publikum přeskakováním řady zaparkovaných automobilů. U toho měl zůstat také loni, kdy dokonce plánoval útok na světový rekord v této svérázné disciplíně. Shodou okolností však nakonec opět proháněl plochodrážního půllitra. Byl u všech mšenských stupňů vítězů v první lize a stál jen krůček od postupu do českého finále. Jakub Hejral bude dalším českým závodníkem, který magazínu speedwayA-Z přislíbil exkluzivní rozhovor. Přitom samozřejmě nepřijdou zkrátka ani naši čtenáři, kteří za svůj dotaz opět získají podepsanou fotografii zpovídaného závodníka.

„Dostatečně,“ odpověděl Jakub Hejral na otázku magazínu speedwayA-Z, zda mu plochá dráha vynahrazuje terénní závody. „Motokros mě baví, ale spíš je to otázka fyzičky. Tady totiž musí bejt dvacetkrát větší, takže ji můžeš rychle získat. Plochá dráha je jinačí. Je to specifická disciplína. Těžko to takhle popisovat, je tam ale větší nasazení a víc se tam zabíjíš (smích). Má svý kouzlo a to mě baví.“

Své otázky pro Jakuba Hejrala vkládejte do komentářů k tomuto článku. Máte na to čas od této chvíle až do uzávěrky, který tentokrát bude až v sobotu 11. března v 21:00. Rozhovor se uskuteční hned druhý den, kdy se mšenský závodník vrátí z motokrosového tréninku ve Španělsku. Pakliže se naší autogramiády účastníte poprvé a máte zájem o podepsanou fotografii, nezapomeňte nám na redakční e-mail poslat svou poštovní adresu.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)