Antonio Lindbäck je továrním jezdcem Jawy

Divišov – 16. února
Jednadvacetiletý švédský plochodrážní jezdec Antonio Lindbäck (nar. 5.5.1985) pocházející z Brazíle bude novým továrním jezdcem divišovské Jawy. Antonio Lindbäck se stal v roce 2004 mistrem Evropy na klasické ploché dráze a ve stejném roce se podílel i na titulu mistra světa švédského seniorského družstva. Zároveň si v tomto roce vybojoval i účast v elitní Grand Prix, kde v loňském roce obsadil celkově desáté místo.

Pro letošní rok obdržel od pořadatelů Grand Prix takzvanou stálou divokou kartu a bude tak i nadále účastníkem nejprestižnější světové soutěže.

„Vždy jsme měli zájem mít ve svém týmu mladé a nadějné jezdce ze zemí, ve kterých plochá dráha patří mezi populární sporty. Ze Skandinávie jsme pro letošní rok oslovili právě Antonia Lindbäcka. Je to nejenom jedna z největších plochodrážních nadějí současnosti a jeden z největších favoritů letošního mistrovství světa juniorů, ale má také zájem s námi spolupracovat. V minulosti už používal naše rámy, ve kterých měl konkurenční motor, letos spoléhá již výhradně na naší značku,“ říká Evžen Erban, předseda představenstva a.s. Jawa Divišov.

V Čechách uvidíme populárního Švéda, jediného jezdce tmavé pleti ve světové špičce, nejenom v srpnu při pražské Grand Prix a říjnové Zlaté přilbě, ale také zřejmě v naší Exrtralize. Evžen Erban, který je také předsedou AMK ZP Pardubice, se Švédem dohodl na možnostech jeho startu v této soutěži v barvách pardubického klubu. Antonio Lindbäck jako jeden z mála by neměl letos startovat v polské lize, ale především v Anglii a ve Švédsku, a tak se případné možnosti startu v naší nejvyšší soutěži nijak nebránil.

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)