V závodě marných nadějí nelitovaly jedině Pardubice

Pardubice – 17. dubna
Úvodní dějství letošní extraligy vzbuzovalo u všech účastníků poměrně vysoké naděje, byť všichni uznávali natřískanou pardubickou sestavu. A vskutku, tým Lubomíra Vozára pronikl zásluhou Aleše Drymla do vedení už v rozjížďce s číslem jedna. Dva po sobě jdoucí triumfy Piotra Swiderskeho a Eduarda Krčmáře v rozjížďkách s číslem dvě a tři posunuly do čela průběžné klasifikace Slaný. Avšak Václav Milík, jehož dnes porazil jen Piotr Swiderski až v sérii nominačních jízd, vrátil ve čtvrté jízdě vedení zpátky do rukou domácích. A to ještě nevyjel na ovál náhradník Martin Vaculík, jenž rovněž neprojel cílem jízdy jako vítěz jen jednou. Z boje o druhé místo vyšla nakonec nejlépe Praha, když Slaný za ní zaostal o jediný bod, takže Hynek Štichauer o to víc litoval svého přetrženého sekindárního řetězu na startu desáté jízdy. Mšeno neprožilo zrovna podařený comeback, když žádný jeho závodník s výjimkou Sebastiana Ulamka ani jednou nebral naráz více než jediný bod.

 

První extraligový závod proměnily Pardubice v hladký triumf před Prahou a Slaným
První extraligový závod proměnily Pardubice v hladký triumf před Prahou a Slaným

Pardubičané odmítli hrát drama

Hynek Štichauer mezi Slaňáky
Hynek Štichauer mezi Slaňáky

Slunečný, ale chladný páteční podvečer vystavěl skvělé kulisy pro start letošní extraligy. Těžko spekulovat, stál-li za tím dlouhý zimní půst nebo mnohdy nafukovaný návrat modelu čtyřutkání. Ať tak či onak, hlavní tribuna se zaplnila nadmíru slušně.

Publikum si muselo zvykat nejen na startovní čísla od jedničky do pětky na vestách každého družstva, ale také na netradiční logo na jejich předních stranách v případě některých závodníků. Rozjížďka s číslem jedna nabídla rovnou dva takové případy. Martin Málek se už přes zimu dohodl ve Mšeně. Hynek Štichauer se nevešel do pardubické sestavy, takže se ozval Milanu Machovi, který by musel být upřímně řečeno učiněný blázen, aby takové nabídce řekl ne.


Hynek Štichauer na téma, zda ve středočeských boxech nebude působit jako jakási pátá kolona svého mateřského pardubického klubu:

„Čí vestu mám, za toho jedu!“

 



 

Start rozjížďky s číslem jedna: od mantinelu Hynek Štichauer, Aleš Dryml, Martin Málek a Patryk Malitowski
Start rozjížďky s číslem jedna: od mantinelu Hynek Štichauer, Aleš Dryml, Martin Málek a Patryk Malitowski

Hynek Štichauer v první jízdě za sebou ještě v prvním okruhu nechal Martina Málka, jehož slánské místo víceméně zaujal. Oba se ovšem museli již dívat na záda Aleše Drymla, který se v prvním výjezdu okolo nich přehnal jako pověstný cimrmanovský vichr z hor.

Vedl Patryk Malitowski, vedle Filipa Hájka jedna z náplastí, jimiž Tomáš Topinka zalepil díry po zraněných Martinu Gavendovi a Michalu Škurlovi. Aleše Drymla však měl v těsném závěsu. Když ve třetím okruhu vedoucí Polák v prvním oblouku zaváhal, pardubický kapitán proburácel do čela.

Pardubice se ujaly vedení, i když v té chvíli nikdo nemohl tušit, že prakticky jednou provždy. Pokud někdo od čtyřek očekával drama s častými výměnami pozic týmů v průběžném pořadí, lehce se zmýlil. A v otázce domácích naprosto. Pardubičané totiž nad možností být herci akčního dramatu ohrnuli nos a nechali své konkurenty tancovat podle svých not.

Aleš Dryml se v rozjížďce s číslem jedna probil zezadu až k vítězství - na snímku před Patrykem Malitowskim
Aleš Dryml se v rozjížďce s číslem jedna probil zezadu až k vítězství – na snímku před Patrykem Malitowskim

V samotném úvodu se ovšem mohlo zdát, že nastává chvíle Slaného. Do druhé jízdy nejlépe odstartoval Matěj Kůs. V první zatáčce se dostal na venek, permanentně zlobil Tomáše Suchánka a Piotra Swiderskeho před sebou. Zdálo se k nevíře, že nakonec za bojovnost nesklidil víc než nulu, když se propadl i za Jana Holuba.

Na čele mířil Piotr Swiderski za triumfem. Tomáš Suchánek hrál vabank poslední zatáčky, tlačil se na Polákovo první místo, avšak onen pověstný kousíček mu přece jen chyběl. Juniorskou rozjížďku nejlépe rozehrál Zdeněk Holub. Velkorysý oblouk jej v první zatáčce vynesl do vedení, které potvrdil, když vytlačil Eduarda Krčmáře.

Svým manévrem se ovšem slánského dravečka nezbavil. Eduard Krčmář nejel do druhé zatáčky po spodní straně, aby se tudy protlačil do čela. Třetí místo sebral Ondřej Smetana pro Mšeno, Patrik Mikel vyšel naprázdno a Slaný o dva body předčil doposud vedoucí Pardubice. Leč v rozjížďce s číslem čtyři zamířil Václav Milík nesmiřitelně dopředu.

Matěj Kůs bojuje s Tomášem Suchánkem a Janem Holubem
Matěj Kůs bojuje s Tomášem Suchánkem a Janem Holubem

V první zatáčce byla tlačenice. Josef Franc zaskakující za Filipa Hájka klesl za Filipa Šiteru. Michal Dudek upadl, a byť se vrátil zpátky do sedla, byl bez šancí. A to tím spíše zůstal-li ve třetím kole stát. „Prasknul primár, přeseknul spojkový lanko,“ vysvětloval jeho mechanik Zdeněk Uhl v depu.

Pardubice se vrátily na hrot aktuální klasifikace. A Josef Franc, když ve druhém oblouku podjel Filipa Šiteru, odstartoval ofenzívu na slánské pozice. Ta se záhy setkala s úspěchem, protože náhradník Roman Čejka z páté jízdy body nedovezl.

Zdeněk Holub má na čele juniorské jízdy plné ruce práce s Eduardem Krčmářem (žluá) a Ondřejem Smetanou (modrá)
Zdeněk Holub má na čele juniorské jízdy plné ruce práce s Eduardem Krčmářem (žluá) a Ondřejem Smetanou (modrá)

Zdeněk Holub se přitom dostal do čela. Zpočátku odrazil Aleš Drymla. Pardubický kapitán se vnějškem první zatáčky nezadržitelně sunul dopředu, avšak nechal za sebou jen Sebastiana Ulamka. Pražský junior však stejně o kolo později podlehl a s Alešem Drymlem se před něho dostal také Sebastian Ulamek. Ten nakonec ve druhém kole v nájezdu do druhé zatáčky předčil Aleše Drymla.

 

Kameny průběžné klasifikace zarůstají mechem

Michal Dudek padá v rozjížďce s číslem čtyři
Michal Dudek padá v rozjížďce s číslem čtyři

Sebastian Ulamek, který nahradil Jana Holuba, svým vítězstvím dostal Mšeno prakticky na dohled Praze a Slanému. Jenže v sedmé jízdě Martin Málek inkasoval bod až po odstoupení Tomáše Suchánka, jenž ve třetím okruhu opustil třetí příčku. „Někdy ve druhém kole jsem píchnul,“ vysvětloval. V těch fázích byl již vyřešen duel o vítězství.

Za delší konec provazu zpočátku tahal Eduard Krčmář. Josef Franc, jenž se opět dostal do akce místo Filipa Hájka, jej však minul v prvním výjezdu. Ve druhé zatáčce svého slánského soka přivřel na vnitřní čáru. A když Tomáš Suchánek zůstal stát, svým triumfem srovnal bodový krok s Pardubicemi. Jenže všeho dočasu, protože se v depu chystal na svůj první výjezd na ovál Martin Vaculík.

Na hraně depa prožívají závod Filip Hájek, Tomáš Topinka, Bohumil Brhel a zraněný Michal Škurla
Na hraně depa prožívají závod Filip Hájek, Tomáš Topinka, Bohumil Brhel a zraněný Michal Škurla

Hned prokázal nezlomnou vůli po triumfu svým soubojem se slánským Piotrem Swiderskim. Polák startující od vnitřního okraje byl v první zatáčce nejdřív a Martin Vaculík jej od mantinelu nestihnul. Přesto však jel zprava vedle něho až do konce prvního okruhu, kde si teprve pojistil vedoucí pozici.

A pak to bylo pro Pardubice poměrně snadné. Václav Milík vyhrál rozjížďku s číslem osm stylem start – cíl, přičemž si za sebou vedl svého arci konkurenta na post pražské divoké karty Matěje Kůse. Petr Vandírek hned po přestávce povýšil Sebastiana Ulamka na žolíka, leč Lubomír Vozár reagoval povoláním Martina Vaculíka místo Aleše Drymla.

Eduard Krčmář a Martin Málek letos jezdí extraligu proti sobě
Eduard Krčmář a Martin Málek letos jezdí extraligu proti sobě

Slovenský borec mu za důvěru zahrál hlasité sólo. A do třetice Tomáš Suchánek. Sotva naději Hynka Štichauera na pořádný zářez po dvou třetích místech zmařil v prvních decimetrech rozjížďky s číslem deset přetržený primární řetěz, mířil do čela Zdeněk Holub. Jenže Tomáš Suchánek jej poslal za svá záda v nájezdu do druhého kola.

V půlce mítinku se Pardubice s dvaadvaceti body hřály jednoznačně na čele. Pražané dali prozatím dohromady patnáct, Slaný třináct a Mšeno dvanáct bodů. V rozjížďce s číslem jedenáct musel do akce Patrik Mikel, jehož čekala druhá ze tří povinných juniorských jízd. Koučové ostatních týmů proto větřili příležitost jako medvěd po zimním spánku.

Martin Vaculík exceloval
Martin Vaculík exceloval

Tomáš Topinka vložil žolíka do rukou Matěje Kůse, Milan Mach kontroval stejným tahem s Eduardem Krčmářem místo Michala Dudka. Petr Vandírek vynesl jokera již prve a tak Sebastiana Ulamka použil alespoň z titulu náhradníka, zatímco Martin Málek zůstal v boxech. Nakonec však stoprocentně spokojený z trojice pardubických pronásledovatelů nemohl být nikdo.

Pád Jana Holuba
Pád Jana Holuba

Sebastian Ulamek triumfoval stylem start – cíl. Matěj Kůs za jeho zády rázně vyřešil zbývající dvojici. „Trochu jsem vyjel ven, nebylo tam moc místa,“ popisoval Eduard Krčmář. „A pak s tím nešlo nic dělat.“ V aktuální klasifikaci se tím pádem zůstaly všechny kameny na svých místech. S výjimkou Mšena, které se dostalo na slánských patnáct bodů.

Jenže dvanáctá jízda se nestačila ani pořádně rozběhnout a Jan Holub ležel na začátku první zatáčky. Pavel Kubeš jej vyloučil a bylo jasné, že se Mšeno od čtvrté příčky neodlepí.

 


Jan Holub vysvětluje, proč by rozjížďku s číslem dvanáct neopakoval, ani kdyby nebyl diskvalifikován:

„Strčilo mě to dopředu, brknul jsem si o zadní kolo a neustál to. Sice to byl první vingl, ale i kdyby mě nevyloučil, stejně bych neopakoval. Motorka byla zvinglovaná a necejtil jsem se na to.“


 

 

Václav Milík jede před Matějem Kůsem a Ondřejem Smetanou
Václav Milík jede před Matějem Kůsem a Ondřejem Smetanou

Restart vynesl do vedení Eduarda Krčmáře. Když se v nájezdu do druhého okruhu ohlédl, spatřil za sebou Václava Milíka, který se v nájezdu do druhého oblouku natlačil pod Patryka Malitowskeho. S druhým místem se však pardubický závodník nehodlal spokojit.

Třetí kolo, první zatáčka. Ve výjezdu se Václav Milík nasunul před Eduarda Krčmáře, který však okamžitě kontroval. Oba jeli bok po boku celé další kolo, než Pardubičan v předposledním oblouku definitivně vyřešil pat ve svůj prospěch.

 

Nový model nechal povstat diktátorům

Václav Milík jezdí před Eduardem Krčmářem a Patrykem Malitowskim
Václav Milík jezdí před Eduardem Krčmářem a Patrykem Malitowskim

Třináctá jízda nabídla publiku první a zároveň poslední dnešní porážku Martina Vaculíka. Piotr Swiderski v první zatáčce zaútočil na vedoucího Patryka Malitowskeho. Byl to ovšem slovenský závodník, který ho donutil ke změně priorit. Nakonec doopravdy slánského Poláka dokázal připravit o druhou pozici.

 


Martin Vaculík vysvětluje svou jedinou dnešní porážku v rozjížďce s číslem třináct:

„Nevyšel mi start. Snažil jsem se předjíždět, ale moc to nešlo. Po úpravě to bylo mokré.“


 

Sebastian Ulamek ze sebou vodí Josefa France, Hynka Štichauera a Patrika Mikela
Sebastian Ulamek ze sebou vodí Josefa France, Hynka Štichauera a Patrika Mikela

Čtyři body v ten moment dělily Prahu od vedoucích Pardubic. Na hrotu čtrnácté jízdy se klubový duel personifikoval do duelu Aleše Drymla a Matěje Kůse. Domácí kapitán byl vpředu a mohl tedy ve výjezdu z první zatáčky přehradit trajektorii pražského nájezdníka.

Matěj Kůs se stále držel v bezprostřední bitevní vzdálenosti, avšak dvojici peroucí se o vítězství dotáhl Eduard Krčmář. Slánský junior se záhy pustil do křížku s Pražanem. Dostal se dopředu a navzdory vší snaze Matěje Kůse v závěrečném kole přivezl Milanu Machovi dva body.

Piotr Swierski (žlutá), Zdeněk Holub (bílá) a Martin Málek (modrá)
Piotr Swierski (žlutá), Zdeněk Holub (bílá) a Martin Málek (modrá)

Pražské úsilí vzápětí neutralizoval i mšenský náhradník Sebastian Ulamek. Josef Franc sice odstartoval jako žhavá střela, nicméně Polák se okolo něho v první zatáčce prohnal jako, kdyby ho potkal. Na Josefa France si ve druhé zatáčce vyšlápnul i Hynek Štichauer, avšak Pražan mu vzápětí servíroval další hořkou pilulku na podnose dalšího třetího místa.

Patrik Mikel dokončil závod třetí nulou a sotva projel cílem, Pardubice startovaly konečnou fázi své kampaně o dnešní vítězství. Václav Milík v rozjížďce s číslem šestnáct nezaváhal a sotva jako jediný neporažený večera projížděl vítězně cílem, na světelné tabuli zasvitlo třiatřicet bodů. Zdeněk Holub se sice pustil do křížku s Piotrem Swiderskim, leč Polák jeho útok v nájezdu do první zatáčky druhého okruhu ustál.

Sebastian Ulamek dodal Mšenu nejvíc bodů a byl bodově nejproduktivnějšímmužem večera
Sebastian Ulamek dodal Mšenu nejvíc bodů a byl bodově nejproduktivnějšímmužem večera

Markéta místo náporu na Pardubice, musela rychle bránit druhé místo před Slaným. Sebastian Ulamek mířil od mantinelu do čela stejně neomylně jako střelka kompasu k magnetickým pólům planety. Jenže Eduard Krčmář neměl řešení fyzikálních zákonů vůbec v plánu. Z druhé zatáčky vyjel jako první.

Ani Tomáš Suchánek nezahálel. Ve druhém kole odsoudil v zatáčce u depa Josefa France k nulovému zisku. Slaný byl vmžiku o jediný bod za Prahou. A hned nato zůstal vzadu Patryk Malitowski. Naproti tomu Piotr Swiderski dokonale opanoval situaci. Václav Milík želel svého nepovedeného startu, avšak ve druhé zatáčce překonal Martina Málka.

Václav Milík už Piotra Swierskeho nemohl dohonit
Václav Milík už Piotra Swierskeho nemohl dohonit

Piotr Swiderski měl ovšem v té chvíli náskok zvící již bratu půl rovinky. Václav Milík však útočit nemusel, protože i dva body stačily Pardubicím na vítězství. Extraliga anno domini 2015 je sice ještě příliš mladá, ale již nyní se nabízí otázka, kdo východočeský klub bude schopný vůbec zastavit. Není vyloučené, že s novým systémem povstal zároveň nový diktátor ve stylu někdejší Rudé hvězdy.

V osmnácté jízdě zvítězil Sebastian Ulamek stylem start – cíl před Alešem Drymlem. „Na finále jsme změnili úplně všechno,“ říkal pardubický kapitán, než se vydal na rošt. Matěj Kůs ustrážil Hynka Štichauera, čímž jednak uzavřel cestu Mšenu na stupně vítězů. A jednak odložil vyvrcholení boje o stříbro na poslední jízdu.

Rozjížďka s číslem dvacet. Martin Vaculík míří za dalším triumfem, zatímco Josef Franc (bílá) se chystá na Filipa Šiteru (modrá) a Romana Čejku (žlutá), aby dostal Pražany ke stříbru
Rozjížďka s číslem dvacet. Martin Vaculík míří za dalším triumfem, zatímco Josef Franc (bílá) se chystá na Filipa Šiteru (modrá) a Romana Čejku (žlutá), aby dostal Pražany ke stříbru

Slaný měl na Prahu k dobru jediný bod, avšak Milan Mach už vystřílel veškerý střelný prach. Mohl se rozhodnout jedině, zda dá prostor Romanu Čejkovi před Michalem Dudkem, jenž se na ovále objevil jen jednou. Nakonec zvolil tuto alternativu, leč jeho náhradník mu ani napodruhé nepřivezl body. Zato Josef Franc hlídal druhou příčku před Filipem Šiterou a za zády fenomenálního Martina Vaculíka. A právě jemu nakonec Pražané děkovali za tři body do tabulky.

 

Hlasy z depa

Pardubice: stojí Aleš Dryml, Tomáš Suchánek, Patrik Mikel a Lubomír Vozár, vpředu Martin Vaculík a Václav Milík
Pardubice: stojí Aleš Dryml, Tomáš Suchánek, Patrik Mikel a Lubomír Vozár, vpředu Martin Vaculík a Václav Milík

„Super, mám radost, že jsme vyhráli,“ pochvaloval si Martin Vaculík. „Taky nepamatuju, že by na extralize bylo tolik fanoušků jako dneska. Snažili jsme se a jsem rád, že jsem vyhráli. Jedna rozjížďka dala zabrat. Nevyšel mi start, pak jsem se snažil předjíždět, ale po úpravě to bylo mokré. Ještě nevím, jestli v Praze pojedu já nebo Matej Žagar. Uvidíme.“

Praha: vzadu Josef Franc,, Patryk Malitowski, Zdeněk Holub a Tomáš Topinka, vpředu Matěj Kůs a Filip Hájek
Praha: vzadu Josef Franc,, Patryk Malitowski, Zdeněk Holub a Tomáš Topinka, vpředu Matěj Kůs a Filip Hájek

„Krásně,“ usmíval se Václav Milík nad tradiční otázkou magazínu speedwayA-Z, jak se mu dneska jelo. „Dobrá nálada, dobrej‘ tým, dobrá atmosféra. Udělali jsme dobrý nastavení, až v poslední jízdě jsem měl problém z tý čtyřky. Čtrnáct bodů v první extralize, super. Rád bych jel Grand Prix, rozhodnuto ještě není, ale myslím, když jsem jel dobře, měl bych tu divokou kartu dostat. Tak si myslím, že mi to potvrdí. Doufám, jestli by to nevyšlo, mrzelo by mě to Prague Open. To bych byl až druhej‘, abych nemusel jet sedmnáctku, ale až osmnáctku a nemusel vyjíždět až v poslední sérii (smích).“

Slaný: vzadu Michal Dudek, Eduard Krčmář, Hynek Štichauer a Piotr Swiderski, vpředu Roman Čejka a Milan Mach
Slaný: vzadu Michal Dudek, Eduard Krčmář, Hynek Štichauer a Piotr Swiderski, vpředu Roman Čejka a Milan Mach

„Dobrý,“ odtušil Tomáš Suchánek. „Vyhráli jsme s náskokem. Uvidíme, snad nám to vydrží, hlavně aby nebyly defekty. Musíme vyhrát všechno, chceme vyhrát titul. Dneska dobrý, vyšlo i počasí, to je rozhodující.“

„Závody hezký, ale nemoh‘ jsem to doladit,“ svěřoval se Matěj Kůs. „Nebylo možný to vychytat, až teď jsme to vrátili, jak to bylo. Dojmy jsou smíšený. Bojoval jsem, jak jsem moh‘, ale nemoh‘ jsem vytřískat, co jsem chtěl.“

„Moc nic,“ vystihl své dojmy Zdeněk Holub. „Nešlo to. Bodů málo, nemoh‘ jsem to vychytat do rychla.“

Mšeno: stojí Sebastian Ulamek, Jan Holub, Martin Málek a Petr Vandírek, dřepí Ondřej Smetana a Filip Šitera
Mšeno: stojí Sebastian Ulamek, Jan Holub, Martin Málek a Petr Vandírek, dřepí Ondřej Smetana a Filip Šitera

„Super,“ byl Eduard Krčmář v dobré náladě. „Jsem spokojenej‘. Škoda, že mi nevyšel ten žolík. Trochu jsem vyjel ven, bylo tam málo místa. Pak jsem s tím nemoh‘ nic udělat. Když tady ujedou, nejde nic dělat. Starty byly dobrý, všechny byly dobrý. Škoda toho bodu, co nám chyběl na Pražáky, třeba příští závod.“

„Chybělo mi štěstí,“ zněla druhá věta z úst Hynka Štichauera po první, která by se sice excelentně vyjímala jako titulek z pornografické branže, ale i na magazín speedwayA-Z byla realistická až přespříliš. „Stálo to za hovno, chyběl nám bod a to byl můj bod, abychom byli druhý. V Praze snad bude lépe a radostněji. Z výsledku je mi smutno, dělal jsem tři body, zamávalo mi to sebevědomím.“

Hynek Štichauer dnes čekal více
Hynek Štichauer dnes čekal více

„Docela naštvaný,“ vystihl Martin Málek své pocity. „Dělal jsem moc chyb. Bylo to o mých chybách, k tomu nejde nic dalšího říct. Ten chudý bodový zisk naštve, budu se muset polepšit.“

„Těžko říct, nic moc,“ komentoval Jan Holub závod ze svého úhlu pohledu. „První jízdu jsem to podělal a otevřel to Suchošovi. Pak jsem blbě odjel, nebylo kudy. A potom jsem se rozvěsil. V Praze uvidíme, snad to bude lepší.“

Filip Šitera pospíchá zjistit stav Jana Holuba po pádu v rozjížďce s číslem dvanáct
Filip Šitera pospíchá zjistit stav Jana Holuba po pádu v rozjížďce s číslem dvanáct

„Na hovno,“ nevybočil Filip Šitera od mšenského standardu sypání hlav popelem. „První dvě jízdy tragédie. Skočil jsem na druhou motorku, ale na hovno. Člověk je nasranej‘, myslel jsem si, že jsem to vyčerpal na Prague Open. Nikde jsem netrénoval, ale dám to do kupy a na Sovovi to zlomím. Ne. Už v Praze udělám co nejvíc bodů, patnáct bude stačit (smích).“

„Nic moc,“ začal se Ondřej Smetana svěřovat, že si svůj vstup do extraligy se mšenskou vestou maloval úplně jinak. „Představoval jsem si o pár bodů víc. Aspoň o pět. Teď s tím neudělal nic. První jízda Holoubek s Edou, odstartoval jsem, snažil jsem se. Pak s Hynkem jsem se cejtil, ale byl rychlej‘. V poslední jízdě jsem jel s cizincema. Vyšláp‘ jsem si na Vacudu, ale ujeli mně.“

Vítězové v záři refektorů

Vítězové v záři refektorů

 

1. ZP Pardubice 41
Václav Milík 3 3 3 3 2 14
Patrik Mikel 0 – 0 0 0
Tomáš Suchánek 2 E 3 – 1 6
Aleš Dryml 3 2 – 3 2 10
Martin Vaculík, SK 3 3 2 3 11
2. Markéta Praha 30
Zdeněk Holub 2 1 2 1 6
Filip Hájek – – – – DNR
Matěj Kůs 0 2 4* 1 1 8
Patryk Malitowski, PL 2 1 1 3 0 7
Josef Franc 2 3 0 2 0 2 9
3. AK Slaný 29
Piotr Swiderski, PL 3 2 1 1 2 3 12
Hynek Štichauer, Padubice 1 1 E 1 0 3
Eduard Krčmář 3 2 2* 2 2 3 14
Michal Dudek E – – – 0
Roman Čejka 0 0 0
4. Grepl PDK Mšeno 25
Martin Málek 0 1 – F 1 2
Jan Holub 1 – 1 X – 2
Filip Šitera 1 0 – 0 1 2
Ondřej Smetana, Praha 1 0 – 0 1
Sebastian Ulamek, PL 3 4* 3 3 2 3 18

 

Matěj Kůs (bílá) objíždí Hynka Štichauera v problémech
Matěj Kůs (bílá) objíždí Hynka Štichauera v problémech

Průběžná extraligová tabulka:

bilance výsledků malé body tabulkové body
1. Pardubice 1-0-0-0 41 4
2. Praha 0-1-0-0 30 3
3. Slaný 0-0-1-0 29 2
4. Mšeno 0-0-0-1 25 1
Sebastian Ulamek ujíždí Josefu Francovi (bílá) a Eduardu Krčmářovi (žlutá)
Sebastian Ulamek ujíždí Josefu Francovi (bílá) a Eduardu Krčmářovi (žlutá)

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV), Mirek Horáček a Kiril Ianatchkov

4