Zeptejte se: Zdeňka Schneiderwinda

Praha – 14. února
Po vážném zranění z Morizes v září 2004 jeho smolná série pokračovala i zkraje loňské sezóny. Z volného závodu v holandském Balkbrugu se vrátil se zlomenou klíční kostí. Sotva se dal do pořádku, vypadl ze semifinále mistrovství světa. A ve finálové části na něho ani jednou nezbyla divoká karta pro rozjížďku poslední šance. V červenci v Mariánských Lázních však vybojoval český titul v závodě, který měl za poslední tři sezóny obnovené historie dlouhodrážního šampionátu republiky nejvyšší úroveň. Na podzim začal trénovat juniory pražské Markéty, a by o svých závodnických ambicích na letošek hovoří opatrně, můžete vzít jed, ze na jaře bude zase stoprocentně připraven. Zdeněk Schneiderwind je dalším z plejády českých závodníků, který magazínu speedwayA-Z poskytne exkluzivní rozhovor. A ani tentokrát nepřijdou zkrátka naši čtenáři, kteří za svůj dotaz získají podepsanou fotografii zpovídaného jezdce.

„Mladý jsem trénoval už předtím,“ komentoval Zdeněk Schneiderwind svou trenérskou roli. „Teď jsem se k tomu vrátil a chtěl bych to dělat se vším všudy. S Milanem Špinkou se dohodneme, to je bez problémů. Taky kluci to vzali. Sám jsem zvědavej, jak to dopadne na dráze.“ A s čím půjde Zdeněk Schneiderwind do sezóny 2006 jako závodník? „Doufám, že budu závodit,“ odpověděl opatně. „Připravenej jsem o hodně líp než loni.“

Své dotazy na Zdeňka Schneiderwinda můžete vkládat od této chvíle prostřednictvím vložených komentářů k tomuto článku. Rozhovor se uskuteční ve středu 22. února, takže uzávěrka vašich příspvěků bude o den dříve, v úterý 21. února v 21:00. Pokud se účastníte naší autogramiády poprvé a chcete podepsanou fotografii, nezapomeňte nám na redakční e-mail poslat svou poštovní adresu.
br>

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)