Filip Šitera vydřel třetí místo

Palmerston North – 20. ledna
Novozélandské turné dnes zavítalo na novou dráhu v Palmertson North. By Filip Šitera musel opět řešit technické trable, nakonec na krásném moderním stadiónu vybojoval třetí příčku.

Po čtyřech jízdách základního rozpisu měl Filip Šitera na svém kontě osm bodů. Nicméně ve třetí jízdě měl velikánské štěstí. „Ve druhém kole mi bouchla zadní guma,“ líčil magazínu speedwayA-Z. „Ale dojel jsem ještě druhej.“

V další sérii Filip Šitera nenastoupil. „Domluvili jsme se, že si radši připravím motorku na semifinále,“ vysvětlil plzeňský junior. A nakonec bez větších potíží dosáhl finálové jízdy.

Ta se jela se šesti závodníky na startu. Vyhrál Craig Watson před Daniele Tessarim. Filip Šitera protnul metu jako třetí. „Bylo to jenom o motorku,“ popsal Filip Šitera svůj odstup od druhého Itala. Na dalších příčkách se umístili Jason Bunyan, Andrew Bargh a Andrew Aldridge.

Areál v Palmerston North byl zatím nejlepším sportovištěm, kde účastníci novozélandského turné závodili. „Stadión byl doopravdy nóbl,“ popsal jej Filip Šitera. „Hlavní tribuna byla obrovská a měli tam i velkoplošnou obrazovku. Tvrdá dráha měřila asi šest set metrů.“

Seriál novozélandských závodů pokračuje už zítra na známém oválu ve Waikaraka Parku a v neděli zavítají jezdci na novou lokalitu ve Whangarei.