Filipa Šiteru pronásledovala smůla

Auckland – 15. ledna
V dnešní Zlaté přilbě nedělníku Sunday News International na dráze v aucklandském Rosebank triumfoval domácí Andrew Bargh. Na stupních vítězů mu dělali společnost druhý Daniele Tessari a třetí Jason Bunyan. Po vítězství ve finále B skončil Filip Šitera pátý, ale magazínu speedwayA-Z prozradil, že jej o lepší umístění připravila pořádná dávka smůly.

V základní části, která se skládala ze tří rozjížděk, nasbíral Filip Šitera šest bodů. „Ve třetí jízdě se mi to z prvního místa zastavilo,“ pokrčil rameny český závodník.

Přesto však postoupil do semifinále. „Bojoval jsem o první místo, když se mi to ve druhým kole zastavilo zase,“ posteskl si. „Měl jsem bordel v plovákový komoře. Dneska jsem měl prostě den blbec.“

Smůlu si však vybral také Phil Morris. Upadl a musel být převezen k ošetřetní. Původní diagnóza zlomené pažní kosti se naštěstí nepotvrdila, Velšan měl jen vykloubené rameno.

Nyní na účastníky novozélandského turné čekají opět čtyři volné dny. Závěr týdne je však přivede opět na nové ovály. V pátek pojedou v Palmerston North a v neděli ve Whangarei. Mezitím je čeká ještě sobotní klání na známé dráze ve Waikaraka Parku.