Festival bouchanců skončil pro Filipa Šiteru na pódiu

Auckland – 7. ledna
Další díl novozélandského turné zastihl Filipa Šiteru na stupních vítězů. Dráha v aucklandském Waikaraka Park byla dalším netradičním exotem. Tentokrát nebyla příliš dlouhá, ale strašlivě krátká.
Ovál měřil pouhých 120 metrů. A přitom jeho šířka byla asi osm metrů na rovinkách a v zatáčkách byly jen dva metry navíc. „První zatáčka byla sranda,“ líčí Filip Šitera své dojmy s patřičnou dávkou ironie. „A také potom v každým vinglu někdo do někoho bouchnul.“ Rozjížďky totiž probíhaly se šesti závodníky na startu.

Nakonec vyhrál Angličan Phil Morris (24 bodů) před svým krajanem Jasonem Bunyanem (20). Filip Šitera (12) byl třetí. Následovali Daniele Tessari (9), Andy Bargh (8) a Mattia Carpanesse (6).

Zítra je na programu další závod v Aucklandu. Pojede se však na jiném stadiónu v Rosebank. Mítink je naplánován jako závod dvojic. Filip Šitera nastoupí s domácím Andy Barghem. Jinak bude ve složení párů uplatněn národnostní princip. Phil Morris pojede s Jasonem Bunyanem a Daniele Tessari a Mattiou Carpanessem.