Klabo team závodil v Rusku

Kamensk Uralskij a Šadrinsk – 10. a 11. prosince
S blížící se zimou se kvapem přibližuje také ledařská sezóna. Bratři Klatovští se na ni připravují v Rusku. O uplynulém víkendu absolvovali dva závody. Samozřejmě jim dominovali domácí Rusové, nicméně Antonín Klatovský jim byl v patách.

Memoriál Viktora Teterina v Kamensku Uralském vyhrál Ivan Ivanov (14 bodů), jemuž na stupních vítězů dělali společnost Michail Bogdanov a Maksim Zacharov (oba 13). Další příčky obsadili Vladimir Lumpov, Vitalij Chomicevič (oba 11) a Nikolaj Krasnikov (9). Stejný počet bodů inkasoval také Antonín Klatovský, který skončil sedmý. Bohužel doplatil na vyloučení ze své úvodní jízdy.

Jeho bratr Jan skončil s jedním bodem patnáctý. Za zmínku stojí dozajista slabší výkon Seveřanů. Stefan Svensson byl jedenáctý, Anti Aakko čtrnáctý a legendární Per-Olof Serenius dokonce až poslední.

V závodě u příležitosti čtyřiceti let zdejšího motocyklového závodění v Šadrinsku vyhrál Michail Bogdanov všechny své jízdy a tím pádem s patnácti body i celý závod. Na pódium se dostali také Nikolaj Krasnikov (14) a Ivan Ivanov (11). Jediný bod dělil o zeleného věnce Antonína Klatovského. Jan Klatovský nebodoval a skončil sedmnáctý.