Podívejme se na záda závodníků

Důležitých součástí plochodrážního jezdce je hodně od motocyklu a helmy, přes vestu klubu, za který startuje, rukavice, boty až po kombinézu. Nejenže toto vybavení jezdce chrání, ale také zdůrazňuje jeho image. Pokud není kombinéza vyvedena v klubových či národních barvách, může závodník naprosto popustit uzdu své fantazii, co se motivů, barev či sponzorů týká.
Jezdcova záda, která v závodě povětšinou kryje startovní vesta, jsou nepřehlédnutelnou velkou plochou. S dostatečným předstihem před nástupem či startem můžeme v depu vidět na závodníkových zádech různé motivy. Podívejme se tedy na některé z nich.

Pepe Franc odstartoval letošní sezónu s romantickým motivem květin.

Krzysztofa Nowackého zdobí portréty jeho dvou ratolestí, Martina a Alana.

Zajímavý je i motiv tam, kde záda končí, kde Krzysztof Nowacki má své jméno s postavičkou oddávající se pití pěnivého moku.

Hynek Štichauer na designu svých kombinéz úzce spolupracuje s Máriem Jiroutem a zejména na zádech je to vidět markantně.

Jan Holub dává i na zádech prostor sponzorovi.

Polští jezdci Adrian Miedzinski a Janusz Kolodziej nosí kombinézu v národních barvách. Hlavní motto na zádech mají stejné, jen nad bederní částí je prostor pro osobního sponzora.

Kombinéza Jonase Davidssona je klubová. Na zádech jsou uvedeni sponzoři a hlavně vyměnitelné startovní číslo.

Kauko Nieminen se zhlédl v postavičce kresleného Nema. Motivy úspěšné Disneyovky má na kombinéze zepředu i zezadu.

Filip Šitera má rád rovněž kreslené americké seriály. Městečko South Park a nesmrtelná rodina Simpsonových tak zdobí jeho záda.

Martin Málek obdivuje skupinu Iron Maiden.

Zdeněk Holub na zádech hrdě nosí pěkně vyvedený motiv vycházející z jeho příjmení.

Foto: Mirek Horáček