Jadranská soutěž zůstává jedna s účastí dvou českých družstev

Pardubice – 13. prosince
Pardubická schůzka zástupců federací České republiky, Slovinska, Chorvatska a Slovenska nastavila pravidla pro vzájemnou spolupráci v sezóně 2015. Soutěž družstev zanikla, jelikož by její účastníci preferovali soutěž s více než třemi účastníky. Zato termínová listina mistrovství dvojic, do něhož zasáhnou Pardubice s Prahou, čítá devět zastávek.

Napřesrok neuvidíme tandem Mšena, ovšem Pardubice s Prahou pokračují. Jejich soupeři budou stejně jako letos Lublaň, Krško, Lendava, Goričan a premiérově Žarnovica. Každý ze sedmi účastníků uspořádá jeden závod, avšak jejich celkový počet na devět zvyšuje fakt, že Pardubice a Krško ještě jeden podnik navíc.

Mottem českého vstupu do jadranských soutěží byla kvalitní jarní příprava našich reprezentantů, což po zániku soutěže dvojic bohužel padá. Jako náhradní řešení byly domluveny přípravné závody ve Slovinsku a Chorvatsku v březnu a v Žarnovici 26. dubna. Není vyloučeno ani navýšení těchto mítinků, jelikož česká strana deklarovala svoji připravenost zorganizovat obdobné podniky také u nás.

Spolupráce s federacemi Slovinska, Slovenska a Chorvatska bude v sezóně 2015 hlubší. Jejich závodníci by měli absolvovat kompletní program české juniory. A pakliže budou v jejich národních šampionátech volná místa, stejně jako doposud budou přednostně nabídnuta našim borcům.

Termínová listina mezinárodního mistrovství dvojic AMZS – ACCR – HMS – SMF:

4.4. Lublaň, 21.4. Praha, 22.4. Pardubice, 7.6. Žarnovica, 18.7. Krško, 19.8. Pardubice, 22.8. Lendava, 13.9. Goričan, 17.10. Krško

Foto: Mirek Horáček