FotoStory Pavla Fišera – proměna Josefa Nováka na diváka extraligového finále

Praha – 21. října
V úterý krátce po osmnácté hodině byly pražská Markéta a pardubická Zlatá přilba vzdáleny od extraligového titulu úplně stejně. Václav Milík vyhrál rozjížďku s číslem jedna stylem start – cíl, ovšem Josef Franc s Michalem Škurlou před sebe nepustili Hynka Štichauera. Dle papírových předpokladů měli z druhé jízdy těžit více domácí, jelikož tandemu Filip Šitera – Zdeněk Holub přisuzovali větší aspirace.

Pavel Kubeš na věži rozhodčího však po vylétnutí pásky zmáčkl spínač červených světel. Letmý start! Napodruhé klaplo všechno perfektně. Zdeněk Holub se ujal vedení sledovaný Filip Šiterou. Josef Novák se však tlačil dopředu, jenže zachytil o pražského borce a upadl.

Pardubický junior ještě zvládl opakovačku. Avšak když se po příjezdu do depa přestal orientovat v čase, jeho otec Josef coby zkušený bývalý motokrosař a sajdkárkrosař věděl, kolik udeřilo.

Josef Novák skončil s podezřením na otřes mozku v motolské nemocnici. Žádná zranění však naštěstí neutrpěl. Včera už nechyběl mezi diváky odvety extraligového finále. I když si stěžoval na bolesti nohy, už se těšil na zítřejší dvojnásobnou porci českého juniorského šampionátu.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)