Česká ledařská nominace je v zásadě jasná

Divišov – 10. listopadu
Čtvrteční zasedání pracovní komise VV SPD pro státní reprezentaci, které tentokrát bylo zaměřené na ledovou dráhu, řešilo především nasazení našich borců do mistrovství světa a Evropy a také do seriálu Golden Spike. Na výběr přitom měl na naše poměry neuvěřitelných sedm jmen. Projednávalo se také i možné rozšíření šampionátu mistrovství republiky.

Jistá místa ve světovém šampionátu mají oba bratři Klatovští a Jan Pecina. Přitom Antonín Klatovský začne svou pou už v kvalifikačním kole, zatímco ostatní jsou nominováni přímo do finále. Podobná taktika nasazení nejsilnějšího závodníka do kvalifikace přinesla našim barvám o jednoho závodníka navíc už při letošním mistrovství Evropy.

Na zbývající český post v Saalfeldenu si dělají čáku hned tři uchazeči. Vedle táborského Josefa Šišky to jsou Jiří Petrásek a Martin Běhal, kteří se opět vrátili k závodění. Definitivní rozuzlení nominační hádanky rozsekne Antonín Klatovský starší, jenž byl navržen na ledařského manažera reprezentace, do 15. prosince.

V mistrovství Evropy budou Českou republiku reprezentovat Antonín Klatovský a Jan Pecina. Celý seriál Golden Spike absolvují Antonín a Jan Klatovští a Josef Pecina bude náhradníkem. Pro divišovský závod však má jistou divokou kartu. O držiteli té druhé rozhodne pořadatel.

Mistrovství republiky se uskuteční v Divišově v neděli 12. února, tedy den po Golden Spike. Další možné termíny 18. a 19. února nabídne VV SPD pořadatelům ve Svitavách, kteří projevili zájem už letos, případně i dalším zájemcům.

Nasazení českých borců pro MS, ME a Golden Spike 2006:

MS Saalfelden (A) Antonín Klatovský
    Josef Šiška, Jiří Petrásek, Martin Běhal
 
  Krasnogorsk (RUS) Jan Pecina
 
  Inzell (D) Jan Klatovský
 
 
ME kvalifikace Jan Pecina (startovní číslo 7)
 
  finále Antonín Klatovský (startovní číslo 13)
 
 
Golden Spike   Antonín Klatovský
    Jan Klatovský
    náhradník Jan Pecina

Poznámky: jméno druhého reprezentanta pro kvalifikační kolo v Saalfeldenu určí reprezentační manažer do 15. prosince. Na závod Golden Spike v Divišově bude mít divokou kartu Jan Pecina a další závodník dle nominace, kterou si určí pořadatel.