Řada otazníků se zkracuje

Bernardov – 11. září
Již pozítří se v Divišově rozhodne o evropských šampiónech ve dvojicích. Diváci se logicky na vrcholný závod těší, nicméně jejich mysl zaměstnává až přespříliš otazníků. Jednak je tady katastrofální předpověď a bohužel ani Jan Trojánek se svou pravou rukou Radkem Fantou a šikovným organizačním týmem nedokážou poručit ani větru, natož pak dešti. A ke všemu Václav Milík včera v Poole prošel těžkým pádem. I když je jeho sobotní start v Divišově na vážkách, skvělou zprávou je, že mu lékaři nenašli žádnou zlomeninu.

Sotva dnes letadlo s Václavem Milíkem na palubě dorolovalo na ranveji ruzyňského letiště, český reprezentant pospíchal do pardubické nemocnice za doktorem Brožem. Nateklá ruka vzbuzovala obavy o zlomené navikulárce.

Nicméně odpolední vyšetření prokázalo, že jeho ruka není zlomená, ale jen silně pohmožděná. Kromě pozitivní zprávy o svém zdravotním stavu si Václav Milík z úst lékaře vyslechl rovněž doporučení, aby si dopřál závodní klid.

By se samozřejmě chce za řidítka plochodrážního motocyklu vrátit, jak to jen bude možné, o jeho startu v Divišově se rozhodne během zítřka.

Foto: Michal Kohout