Boj o český juniorský titul se dostává do rozhodujících fází

Pardubice – 26. srpna
Čtyřměsíční závodní přestávka v české juniorce je naštěstí již za námi a v krátkém sledu po libereckých Pavlovicích se boj o domácí trůn dostává do rozhodujících fází. Václav Milík díky své absenci na severu Čech sice klesl na čtvrtou příčku průběžného pořadí, nicméně uplatníme-li pravidlo škrtu jednoho výsledku, zůstává stále leaderem s jednobodovou převahou na Eduarda Krčmáře. V pátek však ve Svítkově budou na startu oba dva. Závod již tradičně vyvrcholí Cenou Jiřího Marxe a bude mu předcházet kvalifikační rozjížďka.

Pro páteční závod se totiž pořadatelům přihlásilo sedmnáct závodníků. Protože držitelé českých licencí mají garantovanou účast v hlavním závodě de iure, o poslední dvě volná místa si to rozdají cizinci. VV SPD přitom zvolil nejférovější kritérium, a sice pořadí v aktuální klasifikaci.

Proto Slováci Michal Tomka a Adam Čarada a Rakušan Jannik Klein nastoupí v jedné jediné rozjížďce. Pakliže se ovšem kdokoliv z přímo nasazených čtrnácti závodníků nedostaví, kvalifikace odpadá.

Pokud se týká výsledku závodu, nejvíce určující se s největší pravděpodobností stane rozjížďka s číslem dvanáct. V ní se totiž střetnou čtyři nejlepší muži průběžné klasifikace, tedy Eduard Krčmář, Michal Škurla, Roman Čejka a Václav Milík.

Ovšem ani ostatní rozjížďky nebudou prosty napětí. Vždy do okruhu favoritů lze počítat rovněž Zdeňka Holuba, Ondřeje Smetanu či Michaela Härtela, kteří na nebezpečné protivníky nenarazí najednou v takové koncentraci jako elitní čtyřka.

Startovní listina:

účastníci kvalifikace: Michal Tomka (SK), Jannik Klein (A), Adam Čarada (SK)
 
hlavní závod: 1 Michael Härtel, D
  2 Lukáš Ševčík, Praha
  3 Damian Dabrowski, PL
  4 Michal Škurla, Praha
  5 vítěz kvalifikace
  6 Ondřej Smetana, Praha
  7 Václav Milík, Pardubice
  8 Josef Novák, Pardubice
  9 Patrik Búri, SK
  10 Roman Čejka, Slaný
  11 Patrik Mikel, Březolupy
  12 Filip Hájek, Praha
  13 Eduard Krčmář, Slaný
  14 Zdeněk Růžička, Mšeno
  15 druhý z kvalifikace
  16 Zdeněk Holub, Praha
  17 třetí z kvalifikace

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)