Ukrajinci slibují evropským juniorským finalistům bezpečnost

Rovno – 16. července
Otázky ohledně současné politické situace na Ukrajině jsou pro sedmnáct plochodrážních juniorů o to zásadnější, jelikož na poslední srpnový den je do Rovna naplánováno finále evropského juniorského šampionátu. Květnové semifinále na stejné dráze bylo přitom zrušeno již v březnu, kdy ovšem politické nepokoje zmítaly Kyjevem. V červnu se již poblíž Rovna konal evropský šampionát v motokrosu, pravda zastoupený výhradně terénáři z postsovětských republik. Představitelé ukrajinské federace slibují plochodrážníkům bezpečnost.

„Rovno je geograficky vzdáleno tisíc kilometrů od Doněcku, kde je obtížná vojenská situace,“ informuje Sergej Ljatosinskij, prezident FMU. „Chceme všechny ubezpečit, že v oblasti Rovna je úplné bezpečí a mír. Proto bychom se rádi setkali se všemi finalisty, kterým poskytneme podporu při překročení hranice a zajistíme bezpečný pobyt na Ukrajině.“

Cestu na východ si v Pardubicích zajistili také Václav Milík, jemuž druhé místo v pardubickém semifinále zajistilo vestu se startovním číslem třináct, a Zdeněk Holub. Pražský junior je prozatím prvním náhradníkem. Poslední verze startovní listiny prozatím nepracuje s žádnými změnami.

Startovní listina:
1 Victor Palovaara (FIN), 2 Kenni Nissen (DK), 3 Mark Riss (D), 4 Hubert Legovik (PL), 5 Kasper Lykke Nielsen (DK), 6 Andrzej Lebeděvs (LAT), 7 Kacper Woryna (PL), 8 Nicolai Busk Jakobsen (DK), 9 Viktor Kulakov (RUS), 10 Pawel Przedpelski (PL), 11 David Bellego (F), 12 Adrian Cyfer (PL), 13 Václav Milík (CZ), 14 Jonas Brondum Andersen (DK), 15 Michele Castagna (I), 16 dodatečně (UA), 17 Zdeněk Holub, 18 Joel Andersson.

Foto: Miroslav Horáček