Pražané budou závodit v Březolupech navzdory volnému losu svého týmu

Březolupy – 19. června
Při sobotním třetím díle české první ligy v Březolupech si pražská Markéta vybírá volný los. Nicméně přesto se na návsi jihomoravské vesnice představí v akci celá páteř jejího týmu. Na vině jsou zranění a reprezentační povinnosti členů ostatních družstev.

Filozofie silného náhradníka se také tentokrát uplatňuje u všech čtyř družstev. Jaroslav Gavenda, kouč domácích, v tomto směru sází na svého syna Martina. Při zranění Richarda Geyera a Michaele Härtela bude mít v základní sestavě Martina Málka, Ronnyho Weise a Patrika Mikela.

Pardubice budou postrádat nejen Václava Milíka, který by se na Moravu s největší pravděpodobností stejně nevypravil, ale i Tomáše Suchánka, jenž se prvoligovým závoděním udržuje ve formě. Oba totiž nastoupí v race-off kvalifikačního procesu o SGP 2015.

Proto celek posílí pražský Michal Škurla a osmička u startovního čísla zůstane volná. Na nástupu se objeví ještě Jaroslav Petrák, Josef Novák a Hynek Štichauer, jak jinak než v úloze náhradníka.

Jediným družstvem, které bude pozítří mít plnou sestavu, je Slaný. Jaroslav Drbal na náhradníka nominoval Eduarda Krčmáře. K dispozici bude mít ještě Romana Choda, Romana Čejku, Piotra Dziatkowiaka a Michala Dudka.

Mšeno, leader průběžné tabulky, se bohužel musí obejít nejen bez Zdeňka Růžičky, ale také bez hlavního strůjce předchozích dvou vítězství Filipa Šitery. Nešastná třináctka proto zůstává neobsazena a klíčový post náhradníka přebírá Jan Holub. Nemůže chybět ani Michal Klein a celek doplní dva pražští hosté Zdeněk Holub a Ondřej Smetana.

Oficiálně nahlášené sestavy:

Březolupy/Meissen: 1 Martin Málek, 2 neobsazeno, 3 Ronny Weiss (D), 4 Patrik Mikel, 17 Martin Gavenda
ZP Pardubice B: 5 Michal Škurla (Praha), 6 Jaroslav Petrák, 7 Josef Novák, 8 neobsazeno, 18 Hynek Štichauer
AK Slaný: 9 Radim Chod, 10 Roman Čejka, 11 Piotr Dziatkowiak (PL – ACCR), 12 Michal Dudek, 19 Eduard Krčmář
Grepl PDK Mšeno: 13 neobsazeno, 14 Zdeněk Holub (Praha), 15 Ondřej Smetana (Praha), 16 Michal Klein, 20 Jan Holub
AK Markéta Praha: volný los

Foto: Ludmila Málková