Češi v akci 92

V půlce března tradičně doznívá ledařská sezóna, která ovšem letos byla poznamenána mírným průběhem zimy. O volném víkendu mezi dvěma koly finálového seriálu v Assenu a v Inzellu si ledaři dali dostaveníčko v Berlíně, kde nechyběli oba bratři Klatovští. V Polsku zase využili příznivého jarního počasí k prvním test matchům, kde se na dráhu dostal i Matěj Kůs.
Program v berlínském Wilmersdorfu odstartoval páteční německý šampionát. Za účasti cizinců, kteří samozřejmě startovali mimo klasifikaci triumfoval Stefan Pletschacher před Maxem Niedermaierem a Markusem Jellem.

Hlavním bodem programu ovšem bylo mezinárodní Ice Challenge. V sobotu nepoznal Nikolaj Krasnikov hořkost porážky, avšak včera se skláněl nejen před Danilem Ivanovem, ale i uzdraveným Haraldem Simonem. Jeho osmadvacet bodů vyrovnal Danil Ivanov. K duelu úřadujícího mistra světa se svým mnohonásobným předchůdcem však nedošlo.

Danil Ivanov byl z rozjezdu vyloučen za překročení dvou minut a triumf připadl Nikolaji Krasnikovovi. Třetím na pódiu byl Dmitrij Koltakov (27). Jan Klatovský (18) udržel sobotní pátou příčku za Haraldem Simonem (24) i v neděli. Jeho starší bratr Antonín (16) se umístil hned za ním, když druhý den předstihl Antti Aakka (15), jehož přibrzdil pád.

Vestu Gniezna vůbec poprvé v pátek oblékl Matěj Kůs. Na dráze extraligového Leszna podlehli domácím 57:33, pražský borec byl na ovále třikrát a inkasoval jeden bod.

Foto: Jaroslav Mysliveček