VV SPD připravoval sezónu 2006

Praha – 21. října
Počátkem týdne se sešel VV SPD, aby projednal podobu českého plochodrážního kalendáře. Ten bude s definitivní platností finalizován po zasedáních FIM a UEM koncem listopadu v Krušovicích. Magazín speedwayA-Z dostal pro své čtenáře jako první médium informace o předběžné podobě příští plochodrážní sezóny.

Finále šampionátu jednotlivců se uskuteční na svátek svatého Václava v jihomoravských Březolupech. O tento podnik se ucházel i Slaný. Nakonec došlo k dohodě a ve středočeském královském městě se pojede šampionát dvojic.

Extraliga i první liga zůstává absolutně ve stejné podobě jako letos. Nezměnil se ani počet kol, ani účastníci. Původní návrh na změnu podoby juniorského šampionátu, jenž by po kvalifikační části vyvrcholil jediným finále, byl zamítnut. V současné době je o jeho kola sedm uchazečů. Tentokrát se však budou škrtat nejhorší výsledky, zřejmě 25 procent.

Zatímco v letošním roce jsme viděli pět podniků mistrovství světa a Evropy, v sezóně 2006 to bude zřejmě jen pražská Grand Prix. Vzhledem k eskalaci nákladů a minimálnímu diváckému zájmu, nechce nikdo jiný závody pod jurisdikcí FIM a UEM pořádat. V jednání je pouze návrat Mariánských Lázních do mistrovství světa. Západočeši se zavázali, že pakliže odpadne některý jiný pořadatel, uspořádají kvalifikační kolo.

Magazín speedwayA-Z bude situaci o podobě plochodrážního kalendáře 2006 nadále sledovat a naši čtenáři najdou včas všechny potřebné informace.

Sezóna 2006 předběžně v kostce:

finále MR jednotlivců Březolupy – ČT 28.9. (státní svátek)
finále MR dvojic Slaný
extraliga stejná podoba jako letos, tedy 8 závodů
1. liga stejná podoba jako letos, tedy 8 závodů
MR juniorů 7 požadavků, počítat se bude zřejmě ¾ závodů
MR do devatenácti let Plzeň versus Pardubice
závody MS a ME Grand Prix Praha, možná MS na dlouhé dráze v Mariánských Lázních

Návrat prestižních závodů na stará místa:

Březolupy Naposledy pořádaly finále mistrovství republiky jednotlivců v září 1991. O šest let později z něho vycouvaly. Mezitím však hostily finále dvojic a extraligová klání. Že patří mezi pořadatelskou elitu potvrdily dvěma povedenými ročníky Slováckého oválu.
Slaný Od poloviny devadesátých let zdárně překonává úvodní krizi posametového období. Brilantně zvládl řadu podniků FIM a UEM, mnohdy i navzdory nepřízni počasí. Finále dvojic hostil naposledy v září 1999.