Slánští plošináři dosáhli skvělého úspěchu

Slaný – 9. ledna
Na zahájení nové sportovní sezony na slánském plochodrážním stadiónu si nejen příznivci místního klubu musí přeci jen nějaký čas ještě počkat, pokud by se místní činovníci v letošní mírné zimě nechtěli inspirovat někdejšími zimními plošinami sedmdesátých let. A napodobit kupříkladu pořadatele z AMK Povodí Vltavy České Budějovice, kteří 2. ledna 1972 uspořádali závod na klasické ploché dráze na svém
stadionu Na Dlouhé louce za asistence televizních kamer v přímém přenosu Československé televize.

Ve Slaném se ve čtvrtek 9. ledna v Městském centru Grand uskutečnilo slavnostní vyhlášení nejúspěšnějšího sportovce roku 2013. Hlavním pořadatelem je agentura ČOK-CZ s.r.o. ve spolupráci s Českou unií sportu (ČUS), Kladenským deníkem a rovněž Královským městem Slaný. Záštitu nad akcí převzal místostarosta města Slaného Mgr. Martin Hrabánek.

Agentura ČOK-CZ s.r.o. v letošním roce uspořádá tuto akci celkem ve 46 městech ve všech krajích České republiky a pro slánské sportovce po loňské premiéře byl čtvrteční večer zaplněného sálu MCG Slaný příjemným zpestřením jejich úsilí za ještě lepšími sportovními výsledky.

Celkem bylo vyhlášeno sedm kategorií o nejúspěšnějšího sportovce města Slaného a závodníci slánského AK potvrdili, že sport levých zatáček do tohoto města neodmyslitelně patří. By sláva závodů nejvyššího kalibru mistrovství světa umocněná atmosférou umělého osvětlení je přeci jen dávnou minulostí, přesto na podiu v Grandu byli jako doma a zopakovali tak loňský večer.

Kromě jezdců se ocenění také zaslouženě dočkal Miroslav Rosůlek v kategorii trenér. Slavnostní večer moderoval Ondřej Krátoška a kulturní program svými pěveckými vystoupeními zpestřili Michaela Nosková a Marián Vojtko.

Své zastoupení zde měl i Autoklub ČR v osobě generálního sekretáře Karla Nauše, který byl zároveň i jeden z předávajících a to v kategorii kolektiv – dospělí.

Snad výsledky této ankety budou přínosem po sportovní stránce a slánští jezdci v roce 2014 svými výkony potvrdí, že plochodrážní sport je nedílnou součástí města Slaného a funkcionáři místního klubu jim budou ve svém snažení plně nápomocni.

Jednotlivé kategorie Nejúspěšnější sportovec roku 2013 města Slaný:

Jednotlivci – dospělí: 2. místo Roman Čejka
Jednotlivci – mládež: 1. místo Eduard Krčmář
Kolektiv – dospělí: 1. místo AK CEREAS Slaný (extraliga)
Kolektiv – mládež: bez ocenění AK Slaný
Trenér: 1. místo Miroslav Rosůlek
Síň slávy: bez ocenění AK Slaný
Hvězda Deníku: bez ocenění AK Slaný


Foto: Václav Buřič