Čeští ledaři honí ve Švédsku sami sebe i svou fyzičku

Funesdalen – 8. prosince
Zatímco Česká republika prožívá něco ve stylu milostné předehry před orgiemi, které paní Zima dokáže rozpoutat, ve Švédsku už dávno vytáhli ze skříní veškeré zimní oděvní doplňky. Jan Klatovský, Andrej Diviš, Lukáš Volejník a Radek a Lukáš Hutlovi by o tom mohli vyprávět. V současné době totiž prohání své ledařské speciály na zamrzlé ploše jezera u Funesdalenu poblíž Ostersundu.

Stefan Svensson tady uspořádal soustředění, jehož se vedle našich borců účastní třeba Rakušan Martin Posch či holandští a samozřejmě švédští závodníci. Patnáct ledařů má k dispozici šest drah, které promptně upravují přistavené pluhy a samozřejmostí je i sanitka.

Mráz všechny štípe nejen do nosů, led se tříští, což evokuje motokros. Lukáš Hutla stihnul nebezpečně vypadající pád, protože na jeho motocyklu dobře nefunguje přední vidlice. Při svém extempore urazil duralový držák u předního kola a po jeho svaření upadl zase.

Každý den pro každého účastníka soustředění přinese minimálně pět rozjížděk, přičemž děravý povrch dokonale prověřuje fyzickou kondici každého z nich.

Foto: Radek Hutla