Eduard Krčmář si od kontraktu s Rawiczem slibuje příležitost

Slaný – 5. prosince
Ve slezském Opole absolvoval jediný sparing. Loni se sice v průběhu sezónu upsal Lublinu, nicméně proti se postavily zranění a nabitý domácí kalendář. V úterý se ovšem podpis Eduarda Krčmáře zaskvěl pod kontraktem s Rawiczem. Slánský junior se magazínu speedwayA-Z svěřil, že se v novém angažmá rozhodně hodlá prosadit.

„Lepší než to shánět na poslední chvíli,“ vysvětluje Eduard Krčmář, proč s podpisem smlouvy příliš dlouho neotálel. „Jsem teď pod Progress Management a oni mi řekli, že mi polskou ligu seženou. Ale že musím začít od nuly a jít od druhý ligy.“

Podpis kontraktu však sám o sobě negarantuje vůbec nic, čehož si je český šampión mezi devatenáctiletými plně vědomý. „Garanci startů nemá nikdo,“ říká. „Já to podepsal předevčírem, detaily budou později, ale myslím, že šance na svezení tam budou.“

České stopy v Rawiczi:
V sestavě Rawicze není Eduard Krčmář prvním českým závodníkem. V devadesátých letech se tu dobře etablovali Robert Král, Michal Makovský či Pavel Ondrašík. V sezóně 2006 vestu s medvědem oblékali i Hynek Štichauer, shodou okolností stejně jako Eduard Krčmář z pozice úřadujícího mistra republiky do devatenácti let, a Věroslav Kollert.

Zjara 1999 přijel Rawicz na test match do pardubického Svítkova. V dubnu 2007 byl prvním celkem, jenž dorazil na Markétu v rámci pražského účinkování v druhé polské ligy. Naproti tomu městečko na půl cesty mezi Wroclawí a Lesznem se v září stalo poslední výjezdovou štací Pražanů.

Foto: Wojta Zavřel