Češi v akci 78

Minulý týden přinesl potvrzení Pardubic na mistrovském extraligovém trůně a Filipa Šifaldy jako vítěze stopětadvacítkářského Speedway Mini Cupu. Otázka definitivního pořadí v šampionátu juniorů a stopětadvacítek na krátké dráze však zůstala vinou následků dešů prozatím nezodpovězena. D隝 poznamenal i britské závody, takže se v cizině představili z českých borců jen Aleš Dryml v Elite League a Michaela Krupičková v rámci utkání Polsko vs. Mistři světa.

Matěj Kůs cestoval na čtvrteční play-off Premier League zbytečně. Duel Redcar vs. Somerset skončil vinou stavu dráhy ještě před svým začátkem. Zato Aleš Dryml měl napilno, jelikož si české extraligové finále v Pardubicích a v Praze proložil dvojicí odložených mítinků Elite League.

Peterborough jeho Belle Vue v pátek porazilo 42:36, přičemž pardubický kapitán nasbíral devět bodů. Nejvíce se blýsknul v rozjížďce s číslem tři, kdy spolu s Kevinem Wölbertem porazili domácí tandem Krzysztof Buczkowski – Patrick Hougaard 5:1.

V sobotu byl na ovále v Eastbourne celkem sedmkrát. Jednu jedničku a čtyři nuly dramaticky oživují triumfy v rozjížďkách s čísly jedenáct a třináct, a to tím spíše, zajistil-li smírný výsledek. Nicméně domácí Orli stejně létali vysoko a skóre se zastavilo na stavu 60:33. Lukáš Dryml figuroval v sestavě domácích jako rider replacement, avšak byl osobně na stadiónu přítomen.

V sobotu zažil Lublin velký závod, v němž reprezentace Polska rozdrtila výběr Mistři světa vysoko 51:39. Předcházely mu dvě rozjížďky žen, v nichž Michaela Krupičková nedala ani náznak šance Nanně Jörgensen a Chatrině Friman a triumfovala pokaždé s náskokem rovinky. Polka Klaudia Szmaj se musela omluvit kvůli středečnímu zranění při tréninku v Zielonej Góře.

Foto: Wojta Zavřel