Češi v akci 73

Sotva včera Aleš Dryml dokončil rozjížďku s číslem osmnáct a získal jistotu, že se stal vítězem prvního finále šampionátu jednotlivců, pospíchal ke svému vozu. Sbalil si věci, odebral se do šatny a na stupně vítězů dorazil už umytý a převlečený. Nechtěl zmeškat letadlo, na jehož palubě se vydal vstříc svému dnešnímu comebacku v britské Elite League. Naproti tomu jeho bratr Lukáš ohlásil konec letošní sezóny. Týden doma strávil i Matěj Kůs, zatímco Hynek Štichauer se již dříve dohodl s Plymouthem na předčasném opuštění Britských ostrovů. Termínová kolize divišovského závodu nepustila české borce do včerejších utkání v Polsku. Dnešní díl pondělního seriálu je tím pádem poněkud zavádějící, protože pomineme-li Vechtu, čeští závodníci v zahraničí nezávodili. Zato Slovák Martin Vaculík měl napilno.
Úterý a středa ve Švédsku patřily semifinále Elitserien a Vetlanda se s Malilou střetla nejprve doma. Zvítězila v poměru 49:41 a Martin Vaculík dobyl sedm bodů. Stejný bodový zisk dosáhl i při středeční odvetě v Malille, když mu šanci na další zisk sebral pád při poslední rozjížďce. Také tentokrát Vetlanda odjížděla s vítězstvím 43:47 a s celkovým poměrem 96:84 postoupila do finále.

V sobotu jel Martin Vaculík v Kršku, aby se rovnou přesunul na semifinálové utkání polské extraligy. Zielona Gora doma porazila jeho Tarnow 53:37 a on zaznamenal pět bodů s jedním bonusem.

Foto: Wojta Zavřel