Svitavy mohou otázku přeborníka rozhodnout stejně jako pořádně zamotat

Svitavy – 16. srpna
Trojbodový náskok Pardubic v prvoligové tabulce před Mšenem a čtyřbodový před společným družstvem Březolup a Žarnovice dává zítřejšímu předposlednímu kolu soutěže na dráze ve Svitavách několik alternativ vývoje. Z úhlu pohledu domácího týmu je to v zásadě jednoduché. Buď se mohou stát přeborníky anebo se závěrečný podnik první ligy poslední srpnové úterý na Markétě změní v rozetínání setsakramentsky zamotaného uzlu.

Každopádně pakliže se Lubomír Vozár chtěl po závodech osvěžovat chladivým šampaňským, musí stůj co stůj vyhrát. Pakliže se tak stane, budeme v Praze svědky už jenom souboje o druhé místo. I kdyby Mšeno nakrásně zítra skončilo druhé a na Markétě vyhrálo, nepřekoná východočeský tabulkový zisk.

Avšak pardubický kouč nemá rozhodně ve zvyku vznášet se na obláčku zlatých představ. Před třemi týdny totiž jeho celek dostal na nejnižší stupínek pódia až Hynek Štichauer, když v rozjezdu za sebou nechal Zdeňka Holuba. Shodou okolností šlo o jedinou vítěznou rozjížďku pardubického závodníka!

Pakliže by se východočeským závodníkům vedlo podobně i zítra odpoledne, o vidinu titul by nepřišli, nicméně Mšeno a Březolupy by se jim dostaly těsně za krk. Proto Lubomír Vozár nenechává nic náhodě a jako jediný nahlásil pětičlenný tým.

Jeho opory Václava Milíka s Tomášem Suchánkem budou podpírat Jaroslav Petrák, Michaela Krupičková a Tomáš Jůza. Skvělý mšenský tandem Filip Šitera – Jan Holub, který se v předchozích dvou závodech probil do finálové rozjížďky, doplňují uzdravený Daniel Hádek a tradičně i Michal Klein.

Tomáš Topinka bude disponovat obvyklou juniorskou čtveřicí Michal Škurla, Ondřej Smetana, Zdeněk Holub a Filip Hájek. Žarnovická účast v koaličním týmu se tentokrát zřejmě smrskne na společné krytí nákladů, jelikož do Svitav nedorazí ze Slovenska nikdo a do boje půjde trojice Martin Gavenda, Martin Málek a Roman Čejka. By je možné doplnit sestavy až do prvního zasedání jury, kouč Jaroslav Gavenda dobře ví, že dva excelující střelci na vítězství stačí.

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Tomáš Suchánek, 2 Tomáš Jůza, 3 Jaroslav Petrák, 4 Michaela Krupičková, 17 Václav Milík
Grepl PDK Mšeno: 5 Jan Holub, 6 Daniel Hádek, 7 Michal Klein, 8 neobsazeno, 18 Filip Šitera
AK Březolupy/SC Žarnovica: 9 neobsazeno, 10 Martin Málek, 11 neobsazeno, 12 Roman Čejka, 19 Martin Gavenda
Markéta Praha: 13 Michal Škurla, 14 nobsazeno, 15 Filip Hájek, 16 Ondřej Smetana, 20 Zdeněk Holub

Foto: Eva Palánová