Včerejší divoké pády za redukci dnešní startovní listiny nemohou

Svitavy – 28. července
Celkem šest pádů viděli diváci při včerejším pátém kole české první ligy ve Mešně, přičemž Karel Voborník třikrát stisknul tlačítko červených světel. By se na zemi ocitly i jezdecké veličiny typu Josefa France, Zdeňka Simoty či Filipa Šitery, o poznání chudší startovní listina dnešního pokračování soutěže ve svitavské Cihelně nejde na vrub zranění.

Josef Franc se po pádu z divoké naháněčky s Václavem Milíkem sice už na startu žádné další rozjížďky neobjevil, nicméně z divokého letu do nafukovacích bariér v zatáčce u depa vyvázl bez zranění. Účast ve Svitavách však neplánoval, čemuž dává za pravdu i dnešní nasazení Zdeňka Holuba na pozici náhradníka. Tomáš Topinka včera netušil, zda bude mít k dispozici Filipa Hájka.

Do Svitav neměl cestovat ani Zdeněk Simota, takže jeho absence v sestavě mšenského Greplu není zapříčiněna včerejším pádem. V poslední zatáčce rozjížďky s číslem patnáct zachytil o nafukovací bariéru. I když si naštěstí nevychutnal jízdu sanitním mercedesem do mělnické nemocnice, stěžoval si na bolest v nateklém kotníku. Rudolf Grepl dnes nemůže použít ani Jana Jaroše, kterého trápí ruka, takže se včera ve Mšeně objevil s rodinou jen jako divák.

Ve stejném složení by se dnes měla představit jen březolupsko – žarnovická koalice, protože domácí kouč Lubomír Vozár hlásí dvě změny. Místo Michaely Krupičkové startuje David Štěrovský, zatímco Václav Milík bude chybět úplně.

Za jeho absencí ovšem není cesta na otevřený lotyšský šampionát v Daugavpilsu, kterou původně zvažoval, ale přestávka. Úřadující český šampión má totiž před sebou další finále juniorského mistrovství světa v Berwicku a jeho motory potřebují repasi. V jednání je totiž jeho angažmá v Poole, což by Pardubičanovi umožnilo otestovat tamní ovál ještě před challenge o SGP 2014.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)