Čtveřice cizinců doplňuje startovní listinu

Pardubice – 23. července
Po dvouměsíční pauze způsobené zraněním z evropského poháru dvěstěpadesátek se Filip Hájek konečně vrací do závodního sedla. Jenže Zdeněk Růžička stále zůstává na marodce, kam se nyní dostal rovněž Daniel Hádek, jehož trápí zánět šlach na pravé ruce. Startovní listinu zítřejšího třetího dílu domácího juniorského šampionátu museli proto zachraňovat cizinci.

Do Svítkova by měli dorazit Poláci Lukasz Bojarski a Mike Trzensiok, jež atmosféru české juniorky ochutnali již v minulém díle v Divišově. V roli starého známého bude vystupovat rovněž Maďar Roland Benkö, zatímco Němec Steven Mauer figuroval předloni ve startovní listině českých devatenáctek, ale nakonec nedorazil. Stejný kousek provedl už dvakrát Pražanům. Loni se omluvil ze semifinále šampionátu ČSMS, letos z dubnového Markéta Open.

V šampionátu doposud nepoznal hořkost porážky Václav Milík. O druhou příčku se dělí Eduard Krčmář s Romanem Čejkou, kteří na leadera ztrácejí čtyři body. Do boje o medaili bude dozajista chtít promluvit trio pražských juniorů, kteří rozhodně na body přeskočí nepřítomného Daniela Hádka. Jenže jelikož se jeden nejhorší výsledek škrtá, nebude vůbec nic rozhodnuto.

Zítřejší program na svítkovském ovále ovšem rozhodně neskončí rozjížďkou s číslem dvacet či případnými rozjezdy. Již podesáté se totiž bude konat Memoriál Jiřího Marxe. Sedm nejlepších z hlavního závodu plus další závodník dle volby organizátorů se utká nejprve ve dvou semifinálových jízdách a nakonec ve finále. Jeho vítěz bude odjíždět bohatší o tři tisícovky, pohár a novou pneumatiku.

Startovní listina:

1 Roman Čejka, Slaný
2 David Štěrovský, Pardubice
3 Filip Hájek, Praha
4 Ondřej Smetana, Praha
5 Lukasz Bojarski, PL
6 Václav Milík, Pardubice
7 Michal Průcha, Slaný
8 Mike Trzensiok, PL
9 Roland Benkö, H
10 Michaela Krupičková, Divišov
11 Zdeněk Holub, Praha
12 Stanislav Pouznar, Mšeno
13 Michal Škurla, Praha
14 Steven Mauer, D
15 René Vidner
16 Eduard Krčmář, Slaný

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark IV)