Češi v akci 66

Světový pohár družstev v uplynulém týdnu prakticky zmrazil veškeré hlavní dění na obvyklých kolbištích. V britské Premier League již nemáme kvanta zástupců, takže se dnes tradiční pondělní kompilační přehled magazínu speedwayA-Z omezí výhradně na včerejší pokračování polských lig. Česká a slovenská plochá dráha v něm měla pokračování na všech třech frontách.
Martin Vaculík nemohl chybět v sestavě Tarnowa na jeho výjezdu do Gorzowa. Domácí však vyhráli s dvacetibodovou převahou, nicméně v průběžné tabulce jsou po třinácti kolech před svým přemožitelem pátí. Slovenský závodník jim tentokrát přispěl osmi body.

V první lize se Aleš Dryml objevil v sestavě Grudziadze, který domácím vítězstvím 52:37 nad Lodží upevnil své druhé místo v tabulce. Pardubický kapitán skóroval šesti body.

Matěj Kůs prožil závodní comeback po zranění v Pile, která doma rozdrtila jeho Krakov na svém ovále vysoko 60:30. Pražan, který na poslední chvíli nahradil avizovaného Mikolaje Drozdzowskieho, první jízdu nedokončil, v rozjížďce s číslem pět dojel třetí za svým kolegou Rafalem Trojanowskim. Vícekrát se na ovále už neobjevil, takže zaknihoval jeden bod s jedním bonusem.

Dlouho očekávaný druholigový duel se uskutečnil v Opole, kde se místní Kolejarz dočkal remízy 45:45 s leaderem soutěže Rybnikem. S jeho vestou se před zraky 2911 diváků dočkal své premiéry Václav Milík. Po vlažnějším úvodu s jedním bodem ve svých úvodních dvou startech, ho nakonec ve třech zbývajících dokázal o vítězství připravit jen domácí Marcin Jedrzejewski. Suma sumárum, devět bodů s jedním bonusem.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)