Manažeři národních celků musí improvizovat

Londýn – 11. července
Švédsko, Austrálie a Rusko musely změnit původně ohlášené sestavy svých národních týmů pro úvodní kola světového poháru družstev. Změny se dotkly jak sobotního mítinku v polské Czestochowej, tak pondělního v King’s Lynn.

Austrálie musí oželet Chrise Holdera, který v pátek prošel děsivým pádem, když závodil za Poole v Coventry. Utrpěl fraktury kyčle, pánev a klíční kosti a v neposlední řadě si rozdrtil patní kost. Místo něj v Czestochowej nastoupí Davey Watt, zatímco kapitánskou pásku premiérově převezme Troy Batchelor.

Největší ztrátu ovšem utrpělo Rusko. Nejenže se v jeho sestavě neobjeví zraněný Emil Sajfutdinov, ale svou účast odvolali i bratři Artjom a Grigorij Lagutovi. Ti budou nahrazeni Vladimirem Borodulinem a Grigorijem Lagutou.

Dánská SGP v Kodani se stala osudnou Fredriku Lindgrenovi. Z původně nahlášené sestavy vypadl i Peter Karlsson, avšak obrýlený matador si v pátek v Lakeside přivodil zranění hlavy a kolene. Při absenci zraněného Andrease Jonssona a v poslední době méně výrazného Antonio Lindbäcka byli po bok Petera Ljunga a Jonase Davidssona povoláni Daniel Nermark a Jonas Davidsson.

Startovní listiny úvodních závodů SWC 2013:

závod 1 – Czestochowa (PL), sobota: Rusko 1 Viktor Kulakov, 2 Vladimir Borodulin, 3 Ilja Čalov, 4 Andrej Kudrjašov (kapitán)
  Austrálie 1 Davey Watt, 2 Jason Doyle, 3 Troy Batchelor (kapitán), 4 Darcy Ward
  Lotyšsko 1 Kjastas Puodžuks (kapitán), 2 Maksim Bogdanovs, 3 Vjačeslav Giruckis, 4 Andrzej Lebeděvs
  Polsko 1 Tomasz Gollob (kapitán), 2 Jaroslaw Hampel, 3 Krzysztof Kasprzak, 4 Maciej Janowski
 
závod 2 – King’s Lynn (GB), pondělí: Švédsko 1 Daniel Nermark, 2 Peter Ljung (kapitán), 3 Dennis Andersson, 4 Jonas Davidsson
  Velká Británie 1 Chris Harris (kapitán), 2 Tai Woffinden, 3 Edward Kennett, 4 Craig Cook
  Dánsko 1 Nicki Pedersen, 2 Kenneth Bjerre, 3 Michael Jepsen Jensen, 4 Niels Kristian Iversen (kapitán)
  USA 1 Ryan Fisher (kapitán), 2 Greg Hancock, 3 Gino Manzares, 4 Ricky Wells

Foto: Wojta Zavřel