Slaný přijede hájit vedení do Pardubic

Pardubice – 9. července
Šampionát juniorských družstev má letos opět dramatický náboj. Slaný sice v dubnu na své domácí dráze podlehl Pražanům, avšak o dva měsíce později jim to na domácí dráze odvedl i s úroky. Navíc je Pardubice odsunuly až na třetí stupínek pódia, takže se Slaný hřeje na čele průběžné klasifikace s náskokem jediného bodu na Prahu a dvou na Pardubice. To vše se ovšem zítra večer stane minulostí, jelikož soutěž pokračuje v Pardubicích. A tradičně ji doprovázejí mistrovské stopětadvacítky.

Slaný má vedle průběžného postavení na hrotu tabulky drží i další primát, protože jako jediný tým nastoupí včetně náhradníka. To by byl také případ Prahy, ovšem Tomáš Topinka zapůjčil Ondřeje Smetanu do Mšena, aby zastoupil potlučeného Daniela Hádka. Pardubické barvy bude hájit Václav Milík s René Vidnerem, zatímco Michaela Krupičková s Davidem Štěrovským nastoupí ve volném týmu.

Stopětadvacítek je prozatím pět, což je přesně na hraně uznání jejich mistrovského statutu. Při neúčasti leadera Igore Kopece bude největší pozornost upřena na duel Romana Mádyho a Adama Fencla, kteří si to rozdají o hrot průběžné klasifikace. Do jejich duelu jistě zasáhne i Kryštof Rybář, který se po kratší pauze vrátil předevčírem vítězstvím v divišovském Speedway Mini Cupu.

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Václav Milík, 2 René Vidner
PSK Olymp Praha: 3 Michal Škurla, 4 Zdeněk Holub
AK Slaný: 5 Eduard Krčmář, 6 Roman Čejka, 13 Michal Průcha
Grepl PDK Mšeno: 7 Stanislav Pouznar, 8 Ondřej Smetana (Praha)
volný tým: 9 David Štěrovský (Pardubice), 10 Michaela Krupičková (Pardubice)

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Roman Mády, Plzeň
2 Kryštof Rybář, Divišov
3 Dušan Hlaváček, Pardubice
4 Adam Fencl, Chabařovice
5 Marcel Studzinski, PL

Foto: Antonín Škach