Milanu Špinkovi nikdo neulehčil práci

Praha – 2. července
Dnes na pražské Markétě proběhl velmi zajímavý trénink. Objevila se tady dospělá reprezentace částečně okleštěná zraněními, na dráze byla část juniorského nároďáku. A jelikož v borcích samozřejmě musíme vidět jejich klubové příslušnosti, kolečka poctivě kroužili nejen domácí, avšak rovněž zástupci Pardubic a Mšena.

Za řidítka zasedli Roman Čejka, Jan Jaroš, Ondřej Smetana, Michal Škurla, Zdeněk Holub, Zdeněk Simota, Václav Milík a Tomáš Suchánek. Pouze v civilu se objevil
Aleš Dryml, který bedlivě zkoumal dráhu a konzultoval vše s Tomášem Topinkou.

V roli rozhodčího se prezentoval Josef Franc, který je notně potlučen z evropských dvojic. Samozřejmostí byla přítomnost trenéra obou reprezentací Milana Špinky. Ten také po první hodině tréninku vedl v depu se všemi krátkou rozpravu.

Po schůzování se v prostoru startu objevila páska a začal nácvik ve dvojicích se vším všudy tedy i se startem po vylétnutí pásky. Jezdila se poctivá čtyři kola a je nutno konstatovat, že nešlo pouze o nějaké kroužení, ale souboje v závodním režimu.

Milan Špinka si udělal obrázek o složení národního týmu pro finále světového poháru. Dnes mu rozhodně jeho práci nikdo neulehčil. Boj o vestu s českou vlajkou byl ze strany všech závodníků opravdu velmi poctivý.

Foto: Michal Kohout