Kopřivnice si vybrala dobře

Kopřivnice – 26. září
I když plánovaný závod nejlepších ligových individualit vzhledem k problémům s termíny padl, diváci v Kopřivnici uvidí tuto středu v akci závodníky z české špičky. Pořadatelé si je vybrali do svého výběru pro utkání proti polskému Rybniku.

Mítink se uskuteční ve stylu utkání osmičlenných družstev na patnáct jízd. A protože Kopřivnice v současné době nemá žádné vlastní závodníky, pozvala si je z jiných klubů. Její barvy bude hájit hned čtveřice finalistů českého šampionátu jednotlivců, březolupský Martin Málek a Pražané Richard Wolff, Josef Franc a Adrian Rymel. Ten na zdejší dráze začínal, takže se drtivá část pozornosti ochozů snese právě na něho. Navíc po závodech bude slavit své třicáté narozeniny.

Kopřivnické družstvo bude posíleno o další březolupské jezdce Vladimíra Višvádera, Martina Gavendu a Richarda Frištenského. Oponenty mu budou mladíci z Rybnika. Mezinárodně proslulý je především Patryk Pawlasczyk, finalista evropského šampionátu devatenáctiletých.

Protože ve výběru hostí jsou zejména mladí závodníci, kteří s oválem délky téměř půl kilometru nemají žádné zkušenosti, kopřivničtí pořadatelé připravili na 13:00 trénink. Vlastní závod začíná o hodinu později nástupem. Dle možností a zájmu bude vypsána závěrečná finálová rozjížďka nejlepších závodníků.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)

Předběžné sestavy:

RKM Rybnik 1 Patryk Pawlasczyk
  2 Rafal Swierczek
  3 Marek Szczyrba
  4 Mateusz Mura
  5 Wojciech Druchniak
  6 Rafal Fleger
  7 Michal Mitko
 
Výběr Kopřivnice 9 Adrian Rymel, Olymp Praha
  10 Vladimír Višváder, Březolupy
  11 Martin Málek, Březolupy
  12 Josef Franc, Olymp Praha
  13 Martin Gavenda, Březolupy
  14 Richard Wolff, Olymp Praha
  15 Richard Frištenský, Březolupy

Řečí pravidel:
Závod se uskuteční na patnáct jízd. Jezdci si mohou měnit postavení na startu. Každý ze závodníků může nastoupit jako taktická rezerva, pakliže jeho tým prohrává o více než šest bodů. Nasadit taktickou rezervu je možné až od rozjížďky s číslem čtyři.
Barvy povlaků:

čísla 1, 3 a 5 červený
čísla 2, 4 a 6 modrý
čísla 9, 11 a 13 bílý
čísla 10, 12 a 14 žlutý
taktická rezerva barva závodníka, kterého nahrazuje