Josef Franc rozpumpovává adrenalin rovněž návratem do Premier League

Kladno – 4. června
Ještě během zimy dával Josef Franc najevo, že počátek britských lig se obejde bez jeho přímé účasti. Přitom ovšem nevylučoval, že by posílil nějaký klub v průběhu rozjeté kampaně. Nabídka ze Scunthorpe ovšem přišla v nejméně vhodný okamžik. Přestože se chystá na vstup do letošního finálového seriálu mistrovství světa na dlouhé dráze, pražský závodník řekl ano.

„Nabídli mně to,“ vysvětluje Josef Franc, jak k námluvám došlo. A vzápětí přidává důvody, proč nabídku britského klubu přijal. „Potřebuju závodit. Je málo závodů a já se musím dát do závodní formy.“

Přitom už v sobotu ve finské Forsse vstoupí do dlouhodrážního šampionátu světa. Do norského Forusu, kde seriál pokračuje hned o týden později, však rovnou po ose zamíří pouze mechanik Michael Gregor.

„Já se vracím domů,“ popisuje Josef Franc. „Ve středu jedu test match na Markétě a hned ve čtvrtek letím do Anglie. První závody jedeme proti Redcaru. Je to hodně nabitý, čeká mě snad nejtěžší tejden v sezóně. Ale musím se dostat do formy a rozpumpovat adrenalin.“

Vstříc jeho debutu v novém působišti vyrazí rovněž Zdeněk Schneiderwind, od něhož si Josef Franc slibuje získání cenných rad při nastavení motocyklů, s nímž loni laboroval prakticky po celou sezónu.

Foto: Wojta Zavřel