Zamračené nebe koresponduje s náladou mariánskolázeňského ekonoma

Mariánské Lázně – 1. června
Celkem dvakrát, naposledy ještě včera směřovala na FIM žádost od AČR o přeložení zítřejšího kvalifikačního kola světového šampionátu na dlouhé dráze na pozdější termín. Důvod byl samozřejmě nasnadě, předpověď počasí, která je speciálně pro západočeský region doslova a do písmene katastrofální. Ze strany mezinárodní motocyklové federace však pokaždé zaznělo ne.

„Stále prší, zatím rozumně, ale stále hlásí deště,” svěřil se dnes krátce po osmnácté hodině magazínu speedwayA-Z Jaroslav Pták. Stav dráhy by zatím umožnil uspořádat závod. „Je to mokrý,” popsal bývalý český reprezentant. „Jsou tam louže, ale jet by šlo.”

Verdikt nad osudem závodu tak či onak padne zítra dopoledne, kdy je na půl desátou naplánován trénink. Pořadatelé nejsou z postupu FIM zrovna dvakrát nadšeni. Vraští čelo v obavách, že psí počasí nechá potenciální návštěvníky v teple jejich domovů. Případné odložení na pondělí by zkomplikoval život celé řadě členů klubu, kteří chodí do práce. A posunutí na úplně jiný termín by s ohledem na drahý pronájem areálu od místní Lokomotivy bylo úplně nejhorší řešení.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)