Startovní listina je připravena

Slaný – 2. května
Memoriál Antonína Vildeho v posledních letech vykrystalizoval do podoby závodu dvojic, kterou měl i jeho předchůdce v sedmdesátých letech. Nejinak tomu bude i pozítří, kdy se mítink na uctění památky slánského závodníka, jenž zahynul před půlstoletím při Zlaté přilbě, uskuteční počtrnácté.

Antonín Vilde mladší, který memoriál svého otce obnovil před osmi lety, koketoval s myšlenkou na deset dvojic. Jeho mítink by poté dostal stejnou podobu jako šampionát republiky. Jenže své udělala zranění. I on ve svém týmu nakonec musel učinit jednu změnu a Martina Málka po boku Josefa France nahradit Romanem Čejkou.

Ten včera exceloval při první lize ve Mšeně. Dokonce dvakrát porazil Filipa Šiteru a jeho žolíkový triumf dokonce posunul torzo březolupského týmu před Pardubice a dodal konci závodu náboj boje o třetí místo. Král mšenského oválu Filip Šitera sice Romanu Čejkovi ve finále Memoriálu Emila Sovy oplatil, nicméně patnáct bodů slánského juniora v ligovém klání nepředčil už nikdo.

Podobných ambiciózních párů najdeme ve startovní listině celou řadu. Závod se nakonec bude konat ve stejném formátu jako před rokem. A nebude končit ani pro dvojice, které ve svých skupinách skončí na zadních příčkách. Nejprve se totiž uskuteční jízda o sedmé a poté o páté místo, aby celý mítink vyvrcholil mini turnajem čtyř nejlepších.

Startovní listina:

skupina A: MC Míšeň 1 Ronny Weis, D
    2 Matthias Bartz, D
 
  Grepl PDK Mšeno 3 Filip Šitera
    4 Jan Holub
 
  DaK Moto Liebezeit 5 Tomáš Suchánek
    6 Jaroslav Petrák
 
  Smestav Speedway Team: 7 Ondřej Smetana
    8 Jan Jaroš
 
 
skupina B: Markéta Praha: 9 Zdeněk Holub
    10 Michal Škurla
 
  HBC@Vrates Divišov: 11 Hynek Štichauer
    12 Zdeněk Simota
 
  SC Žarnovica: 13 Fritz Wallner, A (SMF)
    14 Dominik Weiss, A (SMF)
 
  PRO-TEC SK Miletice: 15 Roman Čejka
    16 Josef Franc

Foto: Michal Kohout