V Mariánských Lázních začala sezóna

Mariánské Lázně – 27. dubna
Letošní zima byla hodně dlouhá, přesto se závodů na ledě odjelo málo. Problém s počasím oddálil i start sezony v Mariánských Lázních. V lednu místo motorek proběhla beseda s astronomem Jiřím Grygarem, který prohlásil, že jestli se bude v západočeských lázních dál závodit, je ve hvězdách.

Zima neustoupila a tak se v dubnu konala ještě druhá beseda tentokrát s kardiochirurgem profesorem Janem Pirkem. Zájem diváků byl veliký. Probralo se opravdu všechno i plochá dráha a v jednu chvíli, Jan Pirk nezapřel, že spravuje srdíčka. Na adresu moji adresu a Miroslava Musila řekl krásnou větu, která od něj opravdu seděla: „Vidím, že plochá dráha je pro vás oba srdeční záležitost.“

A já k tomu dodávám, že stejná srdeční záležitost to je pro všechny pořadatele v klubu. Ono by to asi jinak ani nešlo.

První letošní akcí na stadionu dlouhé dráhy v Mariánských Lázních měl být 13. dubna trénink, proti ale bylo počasí stejně tak jako o týden později. V sobotu 27. dubna ale vše klaplo. Sjeli se zájemci nejen od nás, ale i ze zahraničí.

Z Holandska dorazil Sjoerd Rozenberg, známý z mistrovství světa. Z Itálie Francesco Barbetta. Němců bylo nejvíce. Velmi zaujal patnáctiletý Michael Wenninger, vypadá to na velký talent. Osmiletý Simon Bonkowski na čtyřkolce působil, jako by se s ní narodil.

Na pětistovce se svezla i naše jediná závodnice na ploché dráze Michaela Krupičková a je nutno říci, že jela opravdu dobře. Padl i názor, že by mohla jet letošní závody mistrovství republiky, v čemž jí brání věkový limit šestnácti let.

Brána je tedy v Mariánských Lázních otevřena. Dovolím si jménem pořadatele pozvat diváky na akce, které nás na našem jediném, ale krásném dlouhodrážním stadionu čekají.

V sobotu 11. května se pojede evropský pohár veteránů a hned druhý den, tedy v neděli 12. května mistrovství české republiky jednotlivců s mezinárodní účastí. Oba závody začínají ve 13 hodin. V roce 2012 získal mistra, Aleš Dryml, když ve finále porazil Josefa France. Letos a vyhraje ten nejlepší!

V neděli 2. června se pojede v Mariánských Lázních závod mistrovství světa. Pořadatelé se na diváky moc těší a vše budou směřovat k jedinému cíli, což nemůže být nic jiného než zachování tohoto krásného stadionu i pro příští generace.

Foto: AMK Mariánské Lázně