Markéta Open opět nabízí místa ve startovní listině SGP

Praha – 25. dubna
Dva dubnové úterky rozhodně svými dvěma atraktivními extraligami nenechali fanoušky v klidu a turnikety pražské Markéty prošlo o poznání víc diváků než v loňském roce. Řada z nich už skloňovala českou velkou cenu, jež je na programu třetí květnový víkend. Ještě před ní však v hlavním městě bude ke spatření další atraktivní podnik, který ovšem s SGP České republiky svým způsobem souvisí.

Stejně jako v minulém roce se pořadatelé budou přiklánět k výsledku úterní Markéta Open při přidělování startovní čísel velké ceny, která mají ve své kompetenci. „Vítěz závodu dostane minimálně startovní číslo sedmnáct,“ slibuje Pavel Ondrašík.

FIM dokonce vyšla pražským pořadatelům vstříc a posunula termín pro odeslání jejich návrhů na divokou kartu a posty obou náhradníků až po skončení Markéta Open. „Hned druhý den ráno to však musíme nejpozději odeslat,“ vysvětluje Pavel Ondrašík.

I když neprozradil závodníka, jemuž udělí právo nastoupit ve velké ceně do boje po boku patnácti elitních světových borců, je zřejmé, že konstelace hvězd favorizuje Josefa France.

Foto: Wojta Zavřel