Češi v akci 52

V uplynulém týdnu se čeští fanoušci konečně dočkali závodění také na našich stadiónech a tři dny ve Slaném a v Divišově namlsaly před zítřejším startem extraligy. V zahraničí se naši borci dostali do akce pouze za kanálem La Manche.
Hned v pondělí Belle Vue v utkání Elite League na své domácí dráze zvítězilo nad Coventry 52:41. Aleš Dryml ovšem nezažil zrovna excelentní večer. Ve dvou jízdách inkasoval jeden bod a v první zatáčce rozjížďky s číslem jedenáct upadl a byl vyloučen. Jeho mladší bratr měl nastoupit v sobotu za Eastbourne v domácím klání proti Birminghamu, které bylo ovšem zrušeno.

Napilno měl Matěj Kůs v Premier League. Ve čtvrtek jeho Redcar vyhrál v rámci ligového poháru doma nad Workingtonem 45:44. Pražan začal nešastně poruchou, aby sedmou jízdu vyhrál a vzápětí dvakrát nebodoval. V sobotu zajížděl Redcar k duelu KO Cupu do Berwicku, který mu podlehl 44:46. Matěj Kůs se pěti body s jedním bonusem navrch postaral o svůj nejlepší letošní výsledek.

V Polsku se včera pomalu rozběhly ligové soutěže. Martin Vaculík ovšem absolvoval bodovaný trénink v Leszně, kde domácí podlehli jeho Tarnovu 42:48 a on zaznamenal osm bodů se třemi bonusy.

Slovenská scéna se jinak probouzí jen pomalu. Předminulý víkend startoval Ján Mesiárik v úvodním kole slovinsko – chorvatského šampionátu v Goričanu, kde se dvěma body skončil čtrnáctý. Na sobotní pokračování v Lublani měl dorazit Ján Halabrín, ale nakonec slovenské barvy reprezentoval pouze veterán Anton Wannasek. Nevybojoval jediný bod a skončil šestnáctý.

Foto: Wojta Zavřel